Dijital Tır 11. Durağında Afyonkarahisar’a Geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı Dijital Tır, Türkiye’de 51 ili dolaştığı programı kapsamında 11. durağında Afyonkarahisar’a geldi.

9 Şubat'ta Edirne'den yola çıkan tır, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur ve Isparta’nın ardından bugün Afyonkarahisar’a geldi. Bu kapsamda Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte Dijital Tır’ı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İletişim Başkanlığı Önemli İşler Yapıyor

Vali Gökmen Çiçek’i ziyarette üç boyutlu görünüme sahip, yüksek teknoloji unsurlarıyla oluşturulmuş bilgi akışını aktaran holografik sunucu karşıladı. Harekete duyarlı ekran, 3 boyutlu sanal kutu, yeşil perde ve sihirli ayna deneyim alanlarını da inceleyen Vali Çiçek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının ülkemizde ve yurt dışında ülkemizin daha iyi anlatılması noktasında önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Çok Güzel Bir Çalışma

Tır içerisinde Türkiye’nin milli gururu İnsansız Hava Aracı (İHA) ile animasyon bir uçuş deneyimi ile altıncı nesil ultra deniz sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisi’nin hologram şov gösterilerini de izleyen Vali Çiçek: “Ülkemizin ürettiği ve sahip olduğu değerlerin böylesine bir projeyle anlatılması çok güzel bir çalışma. Ben Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü ve Dijital Tır’ın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kısıtlamalar başlamadan önce imkânı olan vatandaşlarımız gelip ziyaret edebilirler” dedi.

Gerçeküstü İzlenim Sunuyor

Yeşil Perde Deneyimi, ileri teknoloji veri işleme olanakları sayesinde özel bir materyal önünde fotoğrafı çekilen ziyaretçiyi daha önce belirlenmiş bir ortamdaymış gibi gösteriyor. 3 Boyutlu Sanal Kutu deneyim alanı ise izleyicilere herhangi bir yapıya bağlantısı bulunmadan havada asılı görünüm sağlarken, ileri teknolojiyle havada holografik oluşturularak gerçeküstü izlenim sunuyor. Bu alanda ayrıca altıncı nesil ultra deniz sondaj gemimiz olan Fatih sondaj gemisinin hologram şovu gösteriliyor.

Editör: Haber Merkezi