“Devletin EYT’lilere Borcu Var”

Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal gündemi değerlendirdi.

Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal okulların açılması ile bir çok ailenin çocuklarını okutmak için ekonomik güçlük çektiklerini dile getirdi.

Başkan Uysal: “Alım gücünün çok düştüğü, yoksulluğun arttığı böyle bir dönemde çocuklara okulda bir öğün ücretsiz yemek verilmelidir. Bu yapılmayacak bir şey değil, ben bunu Şişli’de yaptım. Karnı zil çalan, derse aç giren bir çocuk dahi olursa bu ayıptır, günahtır. Türkiye Değişim Partisi iktidarında eğitim politikası sınav odaklı değil, öğrenci odaklı olacak, öğretmenlerimizi eğitim sisteminin mihenk taşı olarak göreceğiz. Öğretmen maaşlarını yoksulluk sınırının üstüne çıkaracağız.”

EYT SORUNU ÇÖZÜLMELİ

TDP İl Başkanı Uysal: “Türkiye Değişim Partisi olarak EYT’lilerin hep yanında olduk. Daha önce Maltepe mitingine katıldık. Dün de Pendik’te EYT’lilerle buluştuk. Bir hukuk devletinde kanunlar geriye yürümez. EYT’li diye adlandırılan insanlar kanun geriye yürütülerek mağdur edilmişlerdir. Devletin EYT’lilere borcu vardır. Bu sorunun artık çözülmesi ve bu insanların gasp edilen haklarının bir an önce verilmesi lazım.EYT yasası çıkalı 23 yıl oldu. Bu yasayı Ak Parti çıkarmadı ama bu 23 yılın 20’sinde Ak Parti iktidardı. Sayın bakan, “dosya dosya açarak çözeceğiz” diyor.Sayın bakan 20 yıldır EYT dosyasına sıra gelmedi mi? 1 Ekim’de TBMM açıldığında bütün siyasi partileri bu konuda iş birliği yapmaya çağırıyorum.”

BİZİM DAVAMIZ, TÜRKİYE DAVASIDIR

TDP İl Başkanı Uysal: “Önümüzdeki günlerde iç siyasetin ısınacağı anlaşılıyor. Türkiye Değişim Partisi olarak sahada olmaya partimizin görüşlerini halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Türkiye Değişim Partisi kendi derdine düşenlerin partisi değil, derdi Türkiye olanların partisidir. Türkiye Değişim Partisi bir dava partisidir. Bizim davamız, Türkiye davasıdır. Bizim davamız; nasırlı ellerin, alın teri dökenlerin davasıdır. Bizim davamız; tarlasına küstürülmüş çiftçinin, iş yapamayan esnafın davasıdır. Böyle davalar inanç ister cesaret ister yürek ister gayret ister. Türkiye Değişim Partisi kadroları, inançlı, cesaretli ve yürekli kadrolardır. Türkiye Değişim Partisi ülkemizin geleceğinde kilit bir rol oynayacaktır. Kim ne olmak istiyorsa, hangi ittifak nereye varmak istiyorsa, Türkiye Değişim Partisinin desteğini almak zorundadır.”

Editör: Haber Merkezi