Devletimizin ve hükümetimizin yanındayız”

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Süleyman Çağlar Ülke gündemiyle alakalı yazılı basın açıklaması yaptı.

Ülke olarak sıkıntılı ve buhranlı günlerden geçiyoruz.Dövizde ki ve altında ki hızlı artış ülkenin tamamını ekonomik olarak sıkıntıya sokmaktadır.ABD ve onun başkanının ülkemize karşı ekonomik ambargo uygulayacağını sosyal medya aracılığıyla duyurmasının ardından dövizde ki yükselişin önüne geçilemiyor.Bu suni yükselme ekonomimizi olumsuz etkilemektedir.

ABD’nin Türkiye’ye yaşattığı bu ekonomik sıkıntının sebebi sadece bir rahibin tutuklanması olmasa gerek.Bu sıkıntılar yeni değil.Bu komplolar,entrikalar yeni değil.

Türkiye’yi bu coğrafyada istemeyen,Türkiye’nin güçlenmesini,Mazlumların,Türk ve İslam dünyasının yegane lideri olmasını istemeyen güçler dün vardı,bugün de varlar,yarın da var olacaklar.

Dün bu büyük ülkeyi bölmek için,sağ-sol bölücülüğünü,alevi-sünni,Türk-kürt bölücülüğünü yapanlar,Darbelerle ülkeyi ele geçirebileceklerini sananlar,bugün de ellerindeki ekonomik güçle Türkiye’ye saldırıyorlar.

Peygamber övgüsüne mazhar olmuş bu büyük ülkeyi ve Büyük Türk milletini haçlı ordularınızla yok edemediniz.Kurtuluş savaşın da,80’de,28 şubat’ta,15 Temmuz’da yok edemediniz. Bu milleti şimdi dolarınızla yok edemezsiniz.

Büyük Birlik Partisi teşkilatları olarak bu ekonomik savaşta Devletimizin ve Hükümetimizin yanındayız.Rabbim bu necip millete zeval vermesin.

ÖNCE ZENGİNLER BOZDURSUN DOLARLARINI…

ABD kaynaklı dış güçlerin ülkemize ekonomik noktadaki saldırılarına karşı

her Türk vatandaşı devletinin ve iktidarın yanında yer alması namus meselesidir.Lakin içerde de yaptığımız hataları konuşmamız elzemdir.

Çok savurgan bir ülke haline geldik.Üretimimiz çok düştü,lakin tüketimde çığır açtık.Ekonomimiz çok sağlam olsa,kırılgan olmasa,dalgalanmalardan hemen etkilenmese ABD Başkanı Trump bir değil yüz bin Twit atsa ekonomimize hiçbir şey olmaz.

Her ekonomik sıkıntıda millete’’ yastık altındaki dolarları bozdurun’’ telkinine okey.Lakin milletin yastık altında doları yok ki.Yastık altında borç senetleri var,Kredi taksitleri var,faturaları var.

Bu çağrı ülkenin sırtından zenginleşen kodamanlara yapılmalı.Koç’unu,Sabancı’sını,Ülker’ini,Eczacıbaşı’nı ve son 15 yılda iktidar sayesinde tüylenen yeni zenginlerimizi bir görelim.Onlar bozdursun dolarlarını.

Mesela mecliste ki milletvekilleri ‘’bizler ülkemizin bu zor günlerinde bir maaşımızı devletimize hibe ediyoruz’’diyebilirler mi?

Yıllardır pkk terörüne şehitler veren,15 temmuz da tankların altında vatan kurtaran bu gariban milletten daha ne istiyorsunuz?

MİLLET ,DEVLET’İ DOYURAMIYOR.

Bu sıkıntıları bir fırsata çevirebiliriz.Devletimiz çok hantallaştı,tombullaştı,çok şişmanladı devletimiz.

Devletimizin bir an önce diyete başlaması lazım.Yani acil bir tasarruf eylem planı hazırlanmalı.devletimiz zayıflatılmalıdır.

Valisi,kaymakamı,daire amirlerine kadar ve bunların şoförleri,memurlarına kadar koltuklarından kalkıp bir yere ziyarete giderken harcırah alırsa,yolluk alırsa bu devlet nasıl düzlüğe çıkacak.?

Bir köy ziyaretinde dahi ziyaret yapan tüm memurlar harcırah alıyorlar.Bu nasıl bir savurganlıktır aklım almıyor.

Tüm hizmetleri 15-20 kişinin yapabileceği devlet dairelerinde 80-100 kişi istihdam ettirilmeye çalışılırsa bu devlet nasıl düzlüğe çıkacak?Burada maksadım devlet memurlarımızı itham etmek değil.Onlarda yasalar çerçevesinde yapıyorlar bu işleri.Lakin bu savurganlığın derhal yasal düzenlemelerle önüne geçilmelidir.

Her yıl siyasi partilere trilyonlarca seçim yardımı yapan bir devlet nasıl düzlüğe çıkacak?

Sanayici ve esnaf kesimini yüksek vergi yüküyle köstüren ve sosyal devlet anlayışını abartıp yoldan geçen herkese yardım yapan devlet nasıl düzlüğe çıkacak?

Kısacası devlet acilen ayağını yorganına göre uzatmalı.Savurganlıktan vazgeçmelidir .

Yapısal reformlar acilen yapılmalı.Sosyal yardımlarla devlete muhtaç bir toplum oluşturmak yerine,sürekli üreten ve ürettikçe hem kendine,hem de devletine katkı sağlayan bir toplum oluşturulmalıdır.

Artık mızrak çuvala sığmıyor.Millet devletin karnını doyurmakta zorlanıyor artık.

İMF-DERVİŞ MODELİNDEN VAZGEÇİLMELİDİR.

Ekonomik sorunlar noktasında söylenecek söz çok.En basitinden Türkiye hala 2001 yılı İmf-Derviş ekonomik modeliyle yönetiliyor.Ülkeyi 16 yıldır tek başına bir iktidar yönetiyor.Lakin 16 yıldır yerli,milli bir ekonomik model hazırlayamadılar.

İmf-Derviş ekonomik modeli 2001 krizinden ülkeyi kurtarmak için tüketime dayalı,milletin sırtındaki vergi yükünü çoğaltarak; devleti zenginleştirmeyi amaçlayan bir modeldir .Ülkeyi hala bu modelle idare etmeye çalışmak millete yapılmış en büyük zulümdür.

Üretime dayalı,tasarrufa dayalı,vergi yükünün azaltıldığı bir ekonomik modele geçmek Ak Parti iktidarının boynunun borcudur..

Editör: Haber Merkezi