Devlet, Yaman Ailesinin Yuvasını Yaptı.
İlimiz merkez Hacı Alioğlu Mahallesinde ikamet eden ve maddi imkansızlıklardan dolayı zor koşullarda yaşayan sağır, dilsiz ve gözleri görmeyen bir anne ve kemik rahatsızı çocuğunun bulunduğu kötü durumdan Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kurtarılarak prefabrik ev yapıldı.
Göçmüş ve durulmayacak durumda olan Yaman ailesinin evi, Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 30 bin TL’ye ve toplamda yaklaşık 60 metrekarelik iki katlı prefabrik bir ev yapıldı.
Ev teslim törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Müftüsü İsmail Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Vahit Okumuşer, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı, Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Akagündüz ve mahalle sakinleri katıldılar.
Açılış konuşmasını yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı, ailenin durumu, yapılan ev ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Vali Balkanlıoğlu’nun başkanlığıyla ve halkın desteğiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın bunun gibi daha bir çok güzel işlere imza atacağını ifade eden Arı, başta Vali Balkanlıoğlu’na ve duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye gelen Vali Balkanlıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Valilere mağdur vatandaşlara yardım edilmesi konusunda talimat verdiğini belirterek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hizmet anlayışının değiştiğini, daha hassas, daha şeffaf ve daha adil bir şekilde görev yaptığını, milletin vergileriyle finanse edilen bir kuruluş olduğunu, buradan gelen parayla mağdur vatandaşlara yardım edildiğini söyledi.
Vali Balkanlıoğlu; ‘’Burada yapılan yapı aslında çok büyük bir yapı değil. Burada mütevazi bir evin açılışında bulunmamızın asıl sebebi kişilerin daha duyarlı olmaları içindir. Ancak insanlarımız için yapılan en küçük bir yapının değeri çok büyüktür. Bir millete, millet diyebilmemiz için milletin yaşlısına, hastasına ve engellisine sahip çıkılması gerekir. Görev yaptığımız sınırlar içerisinde yardıma muhtaç olan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak boynumuzun borcudur. Bu yüzden hasta, yaşlı, kimsesizlere, yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmalıyız. Bu münasebetle, Afyonkarahisar’da tüm ihtiyaç sahiplerinin tespiti için çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalar sonucunda birçok ihtiyaç sahibine ulaştık ve hepsiyle teker teker ilgileniyoruz. SYD Vakfına yeni soluk kazandırarak çok verimli bir şekilde çalışıyoruz. Hatta yaptığımız yardımlardan sonra paramız bile artıyor. Ayrıca çalışmalarımız arasında 85 yaş üstü hemşerilerimizi tespit ettik ve teker teker ilgilendik. Gün yüzü görmemiş, aylarca banyo yapamamış, sağlık muayenesi görmemiş ve hatta kapısını çalmasaydık soğuktan donarak ölecek durumda olan kişileri bulduk. Beş yıldızlı otellerde temizliğini yaptırdık, sağlık taramasından geçirdik, yardım yaptık, evlerini temizlettik ve evleri durulamayacak durumda olanları da huzur evine yerleştirdik. Bu çalışmalarımızdaki amaç vatandaşlarımıza hizmet etmek, onlara yardımcı olmak ve onların hayır duasını almaktır. İyiliği yapan ve iyiliğe vesile olanlar mükafatlarını muhakkak alacaklardır. İnşallah bir kişiyi daha kurtarmışızdır. Bundan sonrada kurtarmaya devam edeceğiz. Bu anlamda duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın başarılı çalışmalarının devamını diliyorum, Yaman ailesi yeni evlerinde güle güle otursunlar. Biz bundan onur ve gurur duyuyoruz. En kısa zamanda da eksiklileri giderilecektir” dedi.
Vali Balkanlıoğlu’nun prefabrik evi incelemeleri sırasında, yeni evlerine kavuşan Yaman ailesi ise çok mutlu olduklarını belirterek evin yapımına yardım eden başta Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere herkese teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi