DEVLET MEMURUNUN SİYASET YAPMASI ETİK Mİ?
Afyonkarahisar Tabipler Odası Başkanı Dr.Türker Bahçeli, 657 sayılı devlet memurları kanununa göre sözleşmeli aile hekimi statüsünde çalışıyor.
Devlet memuru olduğu halde Ak Parti Siyaset Akademisi kurslarına katılıp, sınava giriyor.
Devlet memurları ne zamandan beri siyaset yapıyor, Bahçeli, bu imtiyazı nereden alıyor?
Kanun ne diyor?
Değişik kamu kurum ve kuruluşlarında Kadro Karşılığı Sözleşmeli personel hakkında kendi mevzuatında düzenlenen hükümler uyarınca ücretleri dışında genel olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanmaktadır.
657 sayılı Kanunda memurların ödev ve sorumlulukları, hakları ve yasaklarına ilişkin hükümlere yer verilmiştir. ödev ve sorumlulukların düzenlendiği bölümde yer alan "Tarafsızlık ve devlete bağlılık" başlıklı 7 inci maddede "Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.
Devlet memurları her durumda Devletin menfaatlerini korumak mecburiyetindedirler. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına aykırı olan, memleketin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozan Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğini tehlikeye düşüren herhangi bir faaliyette bulunamazlar. Aynı nitelikte faaliyet gösteren herhangi bir harekete, gruplaşmaya, teşekküle veya derneğe katılamazlar, bunlara yardım edemezler."hükmü yer almaktadır.
Buna göre, Dr.Türker Bahçeli’nin siyasi bir partinin eğitim programlarına katılması etik midir?
Dr.Türker Bahçeli’nin, çok sık yapılan sağlıkla ilgili konferans ve seminerlere katılmamasına rağmen, siyasi bir partiden siyaset eğitim alması yadırganmaktadır.
İlgililerin bu konuda nasıl bir düşünceye sahip olduğu merak konusudur. 
 
Editör: Haber Merkezi