DEVLET HASTANESİNE NÜKLEER TIP ÜNİTESİ
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde kurulacak olan Nükleer Tıp Ünitesinin kurulma hazırlıkları süratle devam ediyor.
Hastalıkların özellikle kanserin tanı ve tedavisinde gerekli olan Nükleer Tıp Bölümünün Devlet Hastanesinde açılacağı müjdesi geçtiğimiz günlerde Genel Sekreter Dr. Ayhan ERENOĞLU tarafından kamuoyuna verilmişti.
Nükleer Tıp Ünitesinin ihale süreci tamamlanarak Sağlık Bakanlığı düzeyinde ilgili firma ile sözleşmenin yapılmasının ardından Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Merkezi Satın Alma Daire Başkanı Âdem MACİT ile ilgili Firmanın Genel Müdürü Nihat ATASOY ilimize gelerek ünitenin kurulması planlanan yer üzerinde incelemelerde bulundu.
Afyonkarahisar Kamu hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Dr. Ayhan ERENOĞLU, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin ATLI, Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan ARSLAN, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet DURAN ile Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Şule Gülşah YAĞCI’nın da katıldığı incelemeler sonucunda planlanan yerle ilgili gerekli planlamanın ve alt yapı çalışmalarının derhal başlamasına karar verildi.
İlimizin Sağlıkla ilgili ihtiyacı olan tüm yatırım ve planlamalar üzerinde titizlikle duran Genel Sekreter Dr. Ayhan ERENOĞLU yeni açılacak olan Nükleer Tıp için mutlu ve umutlu olduğunu bildirdi. Yapılması gerekenlerin bir bir yapılacağını halkımızın sağlık nedeniyle başka illere ve kurumlara gitmemesi için uğraştıklarını ifade eden ERENOĞLU “İhtiyacımız olan tüm bölümleri ilimize kazandıracağız. Halkımızın sabrı ve bizlere olan güvenii nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi