DEVA Partisi İl Başkanı Daylık, “Seçimi Mart’a alın”

DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık İlçe başkanlarının katılım gösterdikleri ve Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkan Yardımcı Ahmet Faruk Ünsal’ın da katıldığı seçim hazırlığı teşkilat toplantıda yaptığı konuşmada, “Asgari ücretin belirlenmesinin ardından buradan Hükümet’e bir çağrıda bulunmak istiyorum. Hükümet yetkililerine şunu teklif ediyorum 2023 seçim kararının Mart ayı alınarak artık milletimizin üstündeki bu ağır yükü atın” dedi.

Daylık, “Haftalardır, günlerdir merakla beklenen asgari ücret açıklandı. “Yüzde 99 zam yaptık” diye adeta bunu müjde gibi duyurdular. Bu ülkede gerçek enflasyonun yüzde 200’e yaklaştığını herkes biliyor” şeklinde konuştu.

YÜKSEK MAAŞ DEĞİL ALIM GÜCÜ YÜKSEK MAAŞ DEĞERLİDİR

DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık açıklamasında şunları söyledi:

“Tüm pazar çarşı markete giren herkes biliyor ki gerçek enflasyon yüzde 200’e yakın. Afyonkarahisar’in neredeyse tamamına yakını asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Asgari ücret artık en az ücret değil ülkenin yarısından fazlasının ücreti olmuştur bunun da tek sorumlusu mevcut hükümettir. İki kesimi de mağdur edebilir İşçinin, işverenin tüm haklarını korumak mevcut yönetimin görevidir. Maalesef ki mevcut hükümet enflasyona hem işçiyi hem işvereni ezdirmektedir. İşçimizi ve işverenimizi ayrı düşünemezsiniz iki kesimi de dengede tutmak zorundasınız. İşçimizi refah seviyesinin üzerine taşıyıp işvereni de teşvikler ile desteklemek zorundasınız. Eğer ki terazinin dengesi şaştığı anda iki kesimi de mağdur edersiniz. Aynı şekilde işverene yeterli desteği sağlayamazsanız kendi çözümünü kendi üretmek zorunda kalacaktır. Ürünlere zam yaparak işçi çıkarımı yaparak çözümünü bulmaya çalışacaktır. Bu şartlarda hem işçi hem de işveren kaybetmiş olacaktır.”

İNANIYORUZ Kİ SEÇİMLERİN YILDIZI DEVA PARTSİ OLACAKTIR.

DEVA Partisi il binasında konuşan 22. Dönem Millet Vekili Ahmet Faruk Ünsal ise Deva Partisi’nin teşkilat yapısını incelendiğinde liyakatli, dürüst, toplum tarafından iyi olarak bilinen kadrolardan oluştuğunun görüleceğini belirterek şunları söyledi:

“Afyonkarahisar teşkilatlarının da Ali Babacan çizgisinde dürüst ve ehil kadrolardan oluştuğunu görmekteyim. 2023 yılı seçimleri ülkemiz için çok önemli DEVA Partisi de bu bilinçle kuruldu ülkemizin geldiği nokta ortadadır bu bilinçle çalışmalıyız. Bizler Genel Başkanımız Ali Babacan’nın da seçim bölgesinin aynı zamanda Afyonkarahisar olduğunu biliyoruz. İnanın bize Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan Afyonkarahisar’ı çok önemsiyor. Ayrı bir yerde tuttuğunu Genel Merkez düzeyindeki toplantılarda da bizlerde tüm samimiyetimle söylüyorum bunu gözlemliyoruz. O yüzden arkadaşlar çok çalışmalıyız. Seçim günü bütün gözlerin Afyonkarahisar’da olduğunu unutmayınız. Ben bugün buna şahit oldum inanıyorum ki bu güzide kadrolar bunu başaracak güçteler. İl başkanımız Kadir Daylık şahsında tüm teşkilatlara başarılar diliyorum”

Editör: Haber Merkezi