Dev Yatırımları İncelediler

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya, AK Parti Merkez İlçe Başkanımız Ziya Coşkun Karadeniz ile birlikte Belediyemiz tarafından yapımı devam eden ve kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak Sahipata Kapalı Spor Salonu ile Olimpik Yüzme Havuzu tesisini inceledi. Yatırımlarla ilgili bilgiler veren Başkanımız Mehmet Zeybek şehrimize yakışır hizmetleri hemşehrilerimizin kullanımına açmaya devam ettiklerini aktardı.

OLİMPİK YÜZME HAVUZU KISA SÜREDE HİZMETE ALINACAK

İncelemeler ardından açıklamalarda bulunan Milletvekilimiz Ali Özkaya şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi geçmişte İl Özel İdare tarafından yaptırılmış adeta çürümeye terkedilmiş olimpik yüzme havuzu vardı. Sağolsun Başkanımız bu konuda ciddi gayret gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanımız Afyonkarahisar’a geldiğinde kendisinden talepte bulunduk, destek verdi. Olimpik Yüzme Havuzu Tesisi bugün itibariyle bitmiş durumda. Çok az bir kısmı kaldı. Su sızdırmazlıkla ilgili testler denenmiş ve hiçbir şekilde su kaçırmıyor. Kısa sürede bu eseri şehrimize kazandıran Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.”  

YENİ MÜZE MART YA DA NİSAN AYINDA TAMAMLANACAK

Milletvekilimiz Ali Özkaya ile birlikte şehirdeki yatırım çalışmalarının incelemeleri kapsamında son durak Afyonkarahisar Yeni Müze inşası oldu. Başkanımız Mehmet Zeybek ve Vekilimiz Ali Özkaya inşa sahasında yapılan peyzaj çalışmasına da destek vererek birlikte fidanları toprakla buluşturdu. İnşa çalışmalarında büyük bir aşama kaydedilen Yeni Müze’nin kısa sürede tamamlanarak Afyonkarahisar’ın turizmine kazandırılacağı belirtildi.

“MEVCUT MÜZE ALANI SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATA HİZMET EDECEK”

Müze inşaatı çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Milletvekilimiz Ali Özkaya; “Burası 2011 yılında ihale edilen Türkiye’nin en büyük ikinci müzesi burası. 25 bin metrekare kapalı alanı olan, 55 bin metrekare bir arsa üzerine yapılıyor.  Afyonkarahisar binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu medeniyetler merkezinin turizm bölgesindeki tarihi eserlerin sergileneceği müzeyi Mart yada Nisan ayı içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Çalışmalar son aşamaya geldi. Müteahhit firma çalışıyor. Allah razı olsun Belediye Başkanımızda çalışmalara destek verecek. Yine Orman Genel Müdürlüğümüz orman malzemeleri ve ağaçları gönderiyor. İl Özel İdaremiz kendisindeki makine ekipmanlarla destek veriyor. Afyonkarahisar’ın bütün yöneticileri biraraya gelerek hızlı bir şekilde bitirip mevcut müzemizi taşımak. Orası da bildiğiniz üzere özel sektöre satılmıştı. O satış iptal edildi. Belediye Başkanımızın talebi doğrultusunda Afyonkarahisar Belediyesine tahsis edildi. İnşallah orası da Belediyemizin sosyal kültürel bir alanı olacak. Afyonkarahisar’ın nefes alacağı bir kültürel tesis olarak Başkanımız hizmete sunacak. Hemşehrilerimize hayırlı olsun diyorum. İnşallah tarih ve medeniyet yolculuğunu yeni müzemizde yaşayacağız.”

“TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ise Olimpik Yüzme Havuzu ve Sahipata Spor Salonundaki çalışmalara ilişkin son bilgileri paylaştı. Başkanımız “Olimpik Yüzme Havuzu yapılalı 30 yılı geçti. Burası merhum Valimiz Ahmet Özyurt zamanında yapılmıştı. Neredeyse çürümeye terk edilmiş bir binaydı. Bir önceki Valimiz Gökmen Çiçek, “burayı Belediye’ye verelim” dedi. Sağolsun Gençlik ve Spor Bakanımızın destekleriyle tamamladık. İnşallah Gençlik ve Spor Bakanımızı da davet ederek Türkiye Şampiyonasını Olimpik Yüzme Havuzumuzda gerçekleştireceğiz.”

“SPOR ALANINDA HER TÜRLÜ ESERİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRIYORUZ”

Afyonkarahisar’ı spor alanında şaha kaldıracak eserlerle buluşturmaya devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Sahipata Mahallesinde kaba inşaatı bitmiş beklemeye alınmış Kapalı Spor Salonu vardı. Biraz önce Milletvekilimiz Ali Özkaya ve Merkez İlçe Başkanımızla yerinde inceledik. Şu anda seyirci koltuklarının montajı yapılıyor, çevre düzenlemesi bittiği zaman hizmete alacağız. Yine Rahvan at yarışları binicileri şehrimizde çok fazla, Federasyon Başkanı ile görüştük, istemiş olduğu ölçülerde pisti ihale ettik, inşaatı bitmek üzere. İnşallah orayı da bitirdiğimizde Rahvan At Federasyonu Başkanının ifadesiyle Türkiye Şampiyonasını düzenleyeceğiz.   Spor alanında yapılması gereken her türlü yatırımı hayata geçiriyoruz” dedi.

Müze inşaatının tamamlanması konusunda Belediye olarak her türlü desteği vereceklerini kaydeden Başkanımız; “Yılan hikayesine dönen müzeyi 2023 yılı Mart ya da Nisan ayı gibi tamamlayıp hizmet almayı düşünüyoruz. Belediye olarak her türlü desteği vereceğiz. El birliği ile burayı tamamlayıp, turizm alanında böyle bir müzeyi halkımızın yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi