DEV TESİS ŞEKİLLENİYOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın büyük seçim vaatleri arasında yer alan Spor Kompleksi'nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Afyonkarahisar'da termal ve sağlık turizminin yanı sıra spor turizmini de canlandıracak dev tesis, Türkiye'ye örnek olacak. 650 bin metrekarelik alanda kurulan ve yüzde 75 oranında tamamlanan tesisin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
Sağlık ve termal turizmde çok önde olan ve sayısız 5 yıldızlı oteli bulunan Afyonkarahisar yapılacak olan spor kompleksi dünya takımlarının kamplarına bile ev sahipliği yapacak. Bu çalışma Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından bütün Türkiye'ye örnek gösterildi ve ilk kez bununla ilgili yönetmelik çıkarılmıştı.
Kompleksin içinde, 15 Bin Kişilik Stat, Yüzme Havuzu (yarı Olimpik), Atletizm Sahası, Kamp Eğitim Merkezi, Bir Adet Kapalı Tenis Kortu, İki Adet Açık Tenis Kortu, Su Kay Park, Beş yüz Kişilik Spor Salonu, Bin Kişilik Spor Salonu, Sekiz Adet Çim Saha, İki Adet Sentetik Çim Saha, İdari Bina, Lojmanlar bulunuyor.
Editör: Haber Merkezi