DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde halkın afetlere dikkatini çekmek, depremlere karşı duyarlılığını artırmak amacıyla, müdürlüğün afetlerdeki çalışmalarının yansıtıldığı ve depremleri hatırlatan fotoğraf sergisi açıldı.
Bir alışveriş merkezinde açılan sergide konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Yardımcısı Ali Şanlıer, Afyonkarahisar’ın deprem bölgesinde bulunduğunu ve o nedenle özellikle çocuklar ve gençlerin depremlere karşı ne yapmasını öğrenmesi bakımından bu serginin çok önemli olduğunu kaydetti.
Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan da deprem haftası münasebetiyle Afyonkarahisar’da çeşitli etkinliklerle depremi afeti hatırlatarak anımsatarak vatandaşların buna karşı tedbirli olması noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Bu bağlamda da alışveriş merkezinde çalışmalarını ve depremi hatırlatan fotoğraf sergisi açıklarını belirten Buldan, şöyle konuştu:
”Fotoğraf sergisiyle yine aynı zamanda vatandaşların bilgilenmesi açısından da bilgilendirme broşürlerini dağıtmaktayız. Bununla beraber yine bu ay içerisinde 40 okulda depremler konusunda tahliye tatbikatı, ikaz alarm konusunda bilgilendirme yapmaktayız. Yarın Sultandağı’nda, kamu kurum ve kuruluşlarının katıldığı bir deprem tatbikatımız var.”
43 fotoğrafın yer aldığı sergi, 3 gün açık kalacak.
 
Editör: Haber Merkezi