Demirkırkan’ın 19 Mayıs Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan’ın 19 Mayıs Kutlama Mesajı:

19 Mayıs, Türk halkının işgal altında kenetlenip, Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık mücadelesine başladığı önemli dönüm noktasıdır. 19 Mayıs, Türk halkının emperyalizme karşı başkaldırısının, yoktan var edilen bir devletin, genç Cumhuriyetin en önemli adımıdır.

Atatürk kurulan devletin sonsuza kadar yaşaması için bu tarihi Gençlik ve Spor Bayramı ilan ederej, bayramı “fikri hür, vicdanı hür” gençlere hediye etmiştir.

Ancak, 2017 yılında bile OHAL’in gölgesi altında gençlerimizin her türlü demokratik talepleri polis dayağı, öğretmen ve toplum baskısı ile bastırılmakta, yaşamaları gereken özgürlük ortamı kendilerine verilmemektedir. Kurtuluş Savaşını ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını yaşatmaya yönelik her türlü bayram iktidar tarafından değersizleştirilmekte, halkın katılımını artıracak törenler yerine baştan savma etkinlikler yapılmaktadır. İktidar partisinin ulusal bayramlarımızı unutturmaya yönelik politikası vatandaşlarımızı huzursuz etmekte, kutuplaştırmaktadır.

Bu yüzden 19 Mayıs’ı sadece salonlarda değil; çeşitli bayraklarla, sokaklarda, bütün Afyon halkı el ele vererek kutlamak istiyoruz.

Bu amaçla CHP, Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak 19 Mayıs’ta gençlerimizle, halkımızla birlikte olacağız. Diğer siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte saat 12 ‘de Kocatepe Anıtına Çelenk koyacağız. Akşam 18.00’da Akarçay Filli Kavşak Girişinde buluşup, elimizde Türk Bayrakları ile 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşümüzü yapacağız. Ardından Akarçaydaki Amfi tiyatroda sanatçımız Ali Ekber Eren’in katılımıyla halk konseri gerçekleştireceğiz. Tüm Afyonluları bekliyoruz.

1919’da, her yanımızın işgal altında olduğu o zor günlerde, zorluklara aldırmadan halkına güvenerek bağımsızlık mücadelesini başlatan ve bu önemli günü gençliğe armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

Editör: Haber Merkezi