Demirkırkan:”FETÖ soruşturmasının siyasi ayağı yok mu?”
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, FETÖ soruşturmasının siyasi ayağının olup olmadığını sordu. Demirkırkan, yaptığı basın açıklamasında terörün sadece lanetleyerek bitirilemeyeceğini aktardı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. CHP İl Başkan Yardımcısı Vedat Sever ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Kirez'in de hazır bulunduğu basın toplantısında FETÖ soruşturmasının seyri hakkında sorular soran Demirkırkan, "Askerde, poliste üniversitede, yargıda, Milli Eğitim'de, bakanlıklarda, hatta Anayasa Mahkemesi'nde FETÖcü var da bir tek AKP'li siyasilerin içinde yok, bir tek İmam-Hatipler'de yok; öyle mi? 'FETÖcü olanlar duruyor, olmayanlar haksız gözaltına alınıyor' diyen AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'ya katılmamak mümkün mü? FETÖ'nin siyasi ayağı yok mudur? Kulislerde konuşulan, 48 milletvekili ve 3 Büyükşehir Belediye Başkanı'nın FETÖ ile bağlantıları olduğu söylentileri için gereği yapılacak mıdır? 81 İl Emniyet Müdürü'nün 74'ünün, daire başkanlarının tamamının, 7000 istihbaratçıdan 6500'ünün FETÖ üyesi olduğunu söyleyen Efkan Ala'yı İçişleri Bakanlığı'ndan alarak sorun çözüldü mü? Bu atamaları kimler yaptı, kimler onayladı? Her gün onlarca mağduriyet hikayesi dinliyoruz. Müracaatlara tanık oluyoruz. Yasıktır bu ülkeye. Adalet her zaman, hepimize lazım" dedi.
KİMİN SUÇLU OLDUĞU BELİRSİZ HÂLE GELDİ
Kimin gerçek suçlu, kimin suçsuz olduğunun tespit edilemez hâle geldiğini aktaran CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, "Diğer yandan FETÖ soruşturmaları ve görevden almalar devam ediyor. Şu anda öyle bir noktaya gelindi ki artık kimsenin gerçekten suçlu olup olmadığına bakılmıyor. Maalesef kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu belirleyecek bir yargı mekanizması da yok. FETÖ ile mücadele adı altında hiçbir suçu günahı olmayan insanlar da işten çıkarılıyor, mallarına el konuluyor; çocukları anasız babasız bırakılıyor. Çocuklar aile büyüklerine teslim edilmek yerine Çocuk Esirgeme Kurumları'na veriliyor. Cemaatle yahut darbeyle alakası olmayan gazeteciler, aydınlar hapse atılıyor. Geçmişte cemaatin bankasında hesap açmış olanlar, çocuklarını cemaatin okullarına götürenler, cemaatin yurtlarında kalmak zorunda kalanlar, sendikalarına üye olanlar, gerçekten suç işleyip işlemediklerine bakılmaksızın işten atılıyor.
Bunu yapan kim? İktidar. Peki daha 2 yıl öncesine kadar hepimizi cemaate destek olmaya çağıran kimdi? İktidar.
Dön artık diyen kimdi? İktidar. Bank Asya'yı törenlerle açan, faizsiz bankacılığı legal ilan eden kimdi? İktidar.
Bankayı açan, destekleyen aldatıldık diyor. Bitiyor. Vatandaş, para yatırdı diye havale ücreti alınmaması nedeniyle para havale ediyor, suçlu oluyor. Vatandaşlarımızın çocukları cemaat okullarında şu ya da bu sebeple okudu diye hapse atılıyor da senin cemaat okulundan mezun olan damadın hâlâ nasıl bakanlık yapabiliyor?" ifadelerini kullandı.
EĞİTİM ALANI TEGV'DEN ALINDI, FETÖ'YE VERİLDİ
Geçen hafta "Bilgi Evleri, cemaatlere veriliyor" dediklerini, ancak bu konuyla ilgili Belediye'den geri dönüş alamadıklarını kaydeden Demirkırkan, şöyle devam etti:
"Bilgi Evleri ile ilgili olarak geçen hafta yaptığımız açıklamaya Afyonkarahisar Belediyesi'nden cevap gelmedi. O zaman bilgi paylaşımına devam edelim: Sahipata Mahallesi'nde Afyonkarahisar-Ankara Karayolu'nun kenarındaki alan, Afyonkarahisar Belediye Meclisi kararıyla 2002 yılında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na verildi. İlimizde sivil toplum kuruluşlarının da ciddi bir dayanışma gösterdiği proje, hayata geçirildi. Milli Eğitim Bakanlığı ve TEGV arasında imzalanan Sosyal Etkinliklere Destek Protokolü kapsamında, okul içi ve okul dışı zamanlarda, devletin verdiği temel eğitime katkı amaçlı özel etkinlik programları uygulayacak olan Afyon TEGV, burayı devraldı. TEGV, Eğitim Parkı, her yıl ortalama 4000 kadar öğrenciye Cumhuriyet'in temel ilkelerine bağlı bireyler yetiştirmek amacıyla çağdaş eğitim desteği vermeye başladı. 8 yıl faaliyet gösterdikten sonra maalesef Vakıf ve Belediye arasındaki protokol uzatılmamış ve Eğitim Parkı alanı FETÖ'ye bağlı Ümit Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne verilmiştir. Ardından da bugünkü işletmecisi olan İlim Yayma Cemiyeti'ne verilmiştir.
Belediye Meclisi'nin sayın üyeleri; bu kararın altında sizlerin de imzası var. Görünüşte Belediye'ye bağlı olarak hizmet veren Bilgi Evleri'nin kimlere hizmet ettiğini, çocuklarımıza neleri aşıladığını merak etmiyor musunuz? Ya da bu işte vicdani sorumluluk hissetmiyor musunuz?
CHP; AKP ve cemaatler eliyle eğitimin ve eğitim kurumlarının tümüyle dinselleştirilmesine yönelik mehzepçi ve gerici eğitime karşıdır. Biz ülkemizin çağın gereklerine uygun, çocuklarımıza sorgulamayı, araştırmayı öğreten bir eğitim sistemine ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz."
TERÖR, SADECE LANETLEYEREK BİTİRİLEMEZ
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan'ın vurguladığı bir diğer konu ise terör oldu. Demirkırkan, şu görüşleri dile getirdi:
"Terör belası hepimizi üzmeye, içimizi yakmaya devam ediyor. Afyonkarahisar son 13 ayda 17, bir ayda 3, son iki haftada 4, bir günde 2 şehit verdi. Afyonkarahisar'ın son şehitleri Gökhan Şengül ve Yunus Emre Aral'ı geçtiğimiz günlerde Taşoluk ve Akkonak'ta toprağa verdik. Yine 5 Eylül'de Ataköy'de cephanelik patlamasında hayatını kaybeden 25 Mehmetçik'i patlamanın 4'üncü yılında andık.
Diğer yandan ülkemizde insanlarımızı katleden IŞİD, Suriye'deki harekatın 14'üncü gününde 3 askerimizi şehit etti. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza başsağlığı diliyorum. Ülkemiz maalesef bir terör ülkesi oldu. Terör sadece lanetleyerek, kınamakla ya da hamaset dolu nutuklar atarak bitmeyecek. Bu sefer kesin bitireceğiz, tarzı sözlerle bir yere varılamaz. Bizi aldattılar, bize bir hak daha verin söylemleri ile kimseyi kandırmak mümkün değil. Artık kimse size inanmıyor. 2002'de sıfır terör noktasından geldiğimiz noktaya bakın. Yapamıyorsanız çekilin."
 
 
Editör: Haber Merkezi