Demirkırkan: “Yenikapı Ruhu rencide edilmemeli”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği'nin CHP'ye yaptığı nezaket ziyaretinde konuştu. Demirkırkan, "Yenikapı Ruhu'nu rencide etmemek lazım" dedi.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette; Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yorulmaz, Kamu Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Türk Eğitim-Sen Başkan Yardımcısı Muhtar Demirci, Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Abdullah Umurhan, Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Adem Ardunç, Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Mehmet Demir, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Sekreteri Kamil Göçen ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkan hazır bulundu
MAĞDURLAR HAKKINDA DOSYA VERİLDİ
Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, “Devletin kendisini koruma refleksi vardır. Bunu anlarız, yapmamız gereken şey ne olmalı? Kanun Hükmünde Kararnamelerden memura savunma hakkı verilmeli. Hakkında idam kararı alınan bir insana dahi son isteği sorulmaktadır. Maalesef ihraç edilme pozisyonda ki memurlara bırakınız son isteği sormayı, savunma hakkı dahi verilmeden meslekten men edilmiştir. Bunların içinde haklı olanlarda haksız olanlarda vardır” dedi. Heyet, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan'a, bu süreçte mağdur olanlar hakkında bir dosya teslim etti.
YARGI BAĞIMSIZ OLMALI
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ise Türkiye Kamu-Sen heyetine teşekkür ettikten sonra şöyle konuştu:
"15 Temmuz sonrası bir Yenikapı Ruhu ortaya çıktı. Tüm siyasi partilerin tamamına yakını darbeye karşı dik duruşlarını gösterdi. Biz yıllardır bu demokrasiye sahip çıkıyoruz. Bundan sonraki süreçte de Yenikapı Ruhu'nu fazla rencide etmemek gerekiyor diye düşünüyorum. Biz Yenikapı Ruhu'nda anlaştık. Şunları, şunları geçiriyoruz diye bir şey yok. Biz sizinle her şeyi aynı düşünüyorsak zaten farklı siyasi parti olamayız. Biz darbeye karşı tamamen hemfikiriz ama Adli Yıl açılışının Ak Saray’da yapılmasına karşıyız. Adliye hepimizin her gün ihtiyacı olan bir yerse buranın bağımsızlığından bizim emin olmamız lazım. Biz Ergenekon, Balyoz, Oda TV dönemlerinde de yargılamaların adil olmasını savunduk."
 
Editör: Haber Merkezi