Demirkırkan: Yeni stadın ismi “Kocatepe” olsun

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında "Arenalara karşıyım. Bakana talimatı verdim, Arena isimlerini stadlardan kaldıracağız.” ifadesinin ardından ülkemizde birçok futbol stadyumunun ismi yeniden tartışılmaya veya değiştirilmeye başlandı. Ülkemizde yapılan spor alanlarına yabancı menşeli isimler konulması bizce de doğru değildir. İlimizde Afyon İzmir Karayolu üzerinde yapılmış bulunan ve halen halk arasında ‘Afyon Arena’ olarak isimlendirilen stadyumun adının da bu halde kalması mümkün değildir.

Bu amaçla daha önce Şubat 2016 tarihinde yaptığımız önerimizi yeniden gündeme getirdik. Spor Kompleksinin bulunduğu alana “Atatürk Spor Komkleksi”, Stadyuma da Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda Büyük Taarruzun başladığı yerin adı ve Afyonumuzun simgesi olan “Kocatepe Stadyumu” adının verilmesini öneriyoruz.

Bu amaçla Orman ve Su İşleri Bakanı sayın Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclisi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine yönelik bir imza kampanyası başlattık.

Tüm Afyonkarahisarlılardan https://www.change.org/p/afyon-arena-de%C4%9Fil-kocatepe-stadyumu-olmal adresinde bulunan imza kampanyasına destek olmalarını, yetkililerimizden de vatandaşlarımızın sesine kulak vererek ilimizin tanıtımına da fayda sağlayabilecek olan bu isim değişikliğini bir an önce gerçekleştirmelerini bekliyoruz.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

İL BAŞKANI KEMAL DEMİRKIRKAN

Editör: Haber Merkezi