Demirkırkan: "Yasa tanımazlığı halkımıza şikayet ediyorum"

 

CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçim yasaklarına uymadığını, bunun Seçim Kurulu tarafından da tescillendiğini, ancak devletin yetkililerinin harekete geçmediğini belirtti.

 

CHP Merkez İlçe Başkanı Dr Kemal Demirkırkan tarafından yapılan yazılı açıklamada Afyonkarahisar Merkez İlçe Seçim kurulunun 9 Ekim 2015/11 ve 20 Ekim 2015/12 tarihli kararlarına rağmen AKP yetkilileri tarafından söz konusu tanıtım materyallerinin kaldırılmadığı, Afyonkarahisar Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi yetkililerin de bu konuya duyarsız kaldıkları belirtildi. CHP Merkez İlçe Başkanı Demirkırkan “Tüm itirazlarımıza ve yargı kararlarına rağmen gereğini yerine getirmeyen, kanunsuz ve haksız rekabet oluşturan, her türlü işlemi fütursuzca yerine getirme yetkisini kendinde gören AKP’li yöneticileri artık Devletimizin yetkili görevlilerine değil halkımıza şikayet ediyorum, kendilerini de protesto ediyorum. Her türlü hukuksuz işlemi yapanlara ve bunlara göz yumanlara en iyi tepkiyi halkın bizzat kendisi verecektir" dedi. 

CHP İl Sekreteri Avukat Hamdi Yakut da “Afyon Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi Afyonkarahisar Merkez İlçe 1 Nolu Seçim Kurulunun yasaya aykırı AKP posterlerinin toplatılmasına ilişkin 2 adet kararını 298 sayılı Seçim Yasası ve Türk Ceza Kanununun hükümlerine aykırı şekilde yerine getirmemiştir. Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesinin bu tavırları açıkça suç teşkil etmektedir. Partimiz tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına sorumlular hakkında seçim suçu ve görevi ihmal nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

Editör: Haber Merkezi