Demirkırkan: "THY, 1 Ocak'tan itibaren Zafer'den uçmayacak"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında önemli bir konuya dikkat çekti. Demirkırkan, 1 Ocak 2017'den itibaren Türk Hava Yolları'nın Zafer Havaalanı'ndan uçuşlara son vereceğini açıkladı. CHP İl Saymanı Ömer Bıçak'ın da katıldığı haftalık basın toplantısında CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, şu ifadeleri kullandı:
"Terör belasına kan dökmeye, can almaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Hakkari Şemdimli’de bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan 10 askerlerimize ve 8 vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.
Son üç gün içinde Van'da AKP Özalp İlçe Başkanı ve AKP Dicle İlçe Başkanı silahlı saldırılar sonrası hayatını kaybetti. AKP camiasına başsağlığı diliyoruz. Teröre hep birlikte karşı çıkmamız gerekiyor. Terör kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin lanetliyoruz. Hayatta hiçbir şey insan yaşamından kutsal değildir. Ancak sorunun çözümü için önce terörün nasıl bu hale geldiğini hatırlamamız lazım. TBMM, muhalefet partilerini ve sivil toplum örgütlerini dışlayan bir Çözüm Süreci, Akil Adamlar, İmralı’ya seferler düzenleyerek, gelen mesajların Nevruzlarda canlı yayınlarda milyonlara okutulması, tonlarca patlayıcının yollara ve hendeklere döşenmesine dokunmayın emirlerinin bizzat hükümet tarafından verilmesi gibi politikalarla canavarı büyüttünüz. Büyüttüğünüz canavar bugün dev oldu namlunun ucu hem size hem cumhuriyetimize döndü. MALESEF TERÖRE DESTEK OLAN SİZSİNİZ. SEÇİMLER ÖNCESİ TERÖRÜ YÖNETEN YERİ GELDİĞİNDE AZALTAN, YERİ GELDİĞİNDE KAOS YARAN KİM? 
Sorunun çözümü için kaldırdığınız OHAL’i geri getirdiniz. OHAL geldiğinden beri de nerdeyse her gün şehidimiz var. OHAL sadece batıda anma 10 Ekim anması için toplananlara işletiliyor, ülkemizin doğusunda işletilmiyor demek ki. Teröre karşı birlikte mücadele etmek hepimizin görevimizdir. Gelin TBMM çalıştırın, biz de yapılması gereken her konuda destek verelim. Terörü Birlikte Yenelim.
Dün Peygamber efendimizin sevgili torunu, Hz. İmam Hüseyin ve yakınlarının Kerbela Çölü’nde günlerce susuz bırakıldıktan sonra hunharca şehit edilişlerinin 1377’nci yıldönümü idi. Hz. Hüseyin’in Kerbela’da katledilmesi İslam tarihinde kapanmayan bir yara açmıştır. Hz. Hüseyin, Kerbela’da zulme, zalime boyun eğmeme ve adalet mücadelesi verdi. Bugün de insani değerleri olanın zulüm karşısında sessiz ve tarafsız kalması düşünülemez. İnsan olmak; zalime, iktidar hırsıyla gözü dönenlere ‘sen haksızsın’ demektir. İnsan olmak; haksızlığa karşı direnmekle başlar. Mübarek Muharrem Ayının ve aşure gününün tüm vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve barışlara vesile olmasını temenni ediyorum
Geçtiğimiz hafta sonu CHP İl Başkanlığı Danışma kurulu toplantısını Genel Başkan Yardımcımız Yasemin Öney Cankurtaran ve PM üyemiz sayın Gülizar Biçer Karaca’nın katılımıyla gerçekleştirdik. Yaptıklarımızı, yapmamız gerekenleri tartıştık. Yetkili kurullarımızın ve partililerimizin önerileri dinledik. Afyon İl Örgütünün önümüzdeki dönem çalışmalarının programını yaptık. Genel başkan yardımcımız Yasemin Öney Cankurtaran’ın uzmanlık alanı olan algı yönetimi ile ilgili olarak yaptığı sunum tüm örgütümüz tarafından büyük beğeni aldı. Birlikte OHAL mağdurları ile yaptığımız toplantıya vatandaşlarımızdan geniş katılım oldu. Mağdurlar dertlerini anlatma fırsatı buldular. Bu toplantıda FETÖ Terör örgütü üyeliği tanımının yeniden yapılması gerektiği net bir şekilde ortaya çıktı. Sendika üyeliği, bankaya para yatırma, çocuğunu cemaat okulunda okutma gibi eylemlerin örgüt üyeliği anlamında ne ifade ettiği hala meçhuldür. Ben size Bank Asya’da banka kapatılana kadar hesabı olan nice daire müdürleri ispat edebilirim. Ev kirasını yatıran. Çocuğuna para havale eden işten atıldı, bunlar hala görevlerinin başında. Bu konuda gerçekten mağdur edilmiş insanlarımızın yanındayız. Yılmayacağız, mücadele edeceğiz, demokrasi için savaşacağız, Türkiye’deki 1 milyon mağdura, bütün mahzunlara, bütün mazlumlara sahip çıkacağız. CHP VARSA HERKES İÇİN VAR.
Kütahya'nın Altıntaş ilçesinin Kuyucak mevkiinde yap-işlet-devret modeliyleve  yılda2 milyon yolcuya hizmet verebilecek şekilde inşa edilen havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından İçtaş İnşaat’a 29 yıl 11 aylık işletme karşılığında yaptırılmıştı. Açılışında dönemin Başbakanı’nın yaptığı konuşmada Bölgedeki termal otellerin, yeni yapılan spor tesislerine gelecek ve kamp yapacak spor kulüplerinin, bölgede görev yapan asker ve öğrencilerin, iş adamlarının kullanacağı ve bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağı ifade edilmişti. Dönemin Ulaştırma Bakanı şimdiki Başbakan’ımız Binali Yıldırım, devletin cebinden tek kuruş çıkmadan yapılan ilk havalimanı olduğunu övünerek söylemişti.
O dönemde önderliğini sayın İsmail Özdilek’in yaptığı ve bizlerinde destek verdiği bir grup ise bölgesel havalimanı fikrinin hem ekonomik hem de şehre uzaklığı nedeniyle rantabl olmadığını, hemen yanıbaşımızdaki NATO havaalanının bu iş ideal olduğunu anlatmaya çalışıldı. Ancak ne AKP’yi ne de Sait Açba’yı aşamadık. Çünkü onlar herşeyin en iyisini bilir, bizim için ne yapılacaksa onlar karar verirdi. 
Sonuç olarak işletmeci firmaya yılda 850 bin yolcu taahhüdü ile her iç hat yolcusu için 2 euro, dış hat yolcusu için 10 euro garanti verilmişti.İç hatlarda 570 bin garanti edilen yolcuya karşılık 28 bin 439, dış hatlar için garanti edilen 398 bin 843 yolcuya karşılık 13 bin 437 olarak gerçekleştiği ve bu farktan dolayı firmaya yaklaşık 5 milyon Euro’luk ödeme yapıldığı Sayıştay raporlarına yansıdı. İki yılda devletin kasasından 10 milyon Euro (32 milyon lira) ödendi. 
Zafer Bölgesel Havalimanı için devletin garanti ettiği 100 yolcudan sadece 4'ü gelirken gelmeyen her 96 yolcu için Hazine, işletmeci firmaya 2012-2022 arasında 11 milyon yolcu garantisi verildiği dikkate alındığında havalimanını kullanan yolcu sayısının böyle devam etmesi durumunda yolcu garantisi için devletin cebinden çıkacak para 180 milyon lirayı bulacak. Yapım maliyeti 50 milyon euro olan havalimanını işleten firmanın karını, devletin zararını varın siz düşünün.
Ankara Esenboğa Havalimanı'nda dış hatlardaki garanti yolcu sayısına ulaşılamaması nedeniyle işletmeci şirkete 2006-2014 arası için 26,2 milyon Euro ödeme yapıldı. Mayıs 2012-2014 arasında Milas-Bodrum Havalimanı'nda garanti kapsamında ödenen rakam 1 milyon 782 bin 780 euro oldu. Yeni yapılan ve kasamızdan beş kuruş çıkmadan yaptık denilen Yap-İşlet –Devret yöntemiyle benzer şekilde ihale edilen Osmangazi köprüsünün, 3. Köprünün, Havalimanının devlete maliyetini siz düşünün. Başbakan yardımcısı sayın Numan Kurtulmuş’un AKP’ye geçmeden önce dediği gibi “Harun gibi gelip Karun gibi gitmeye asla müsaade etmeceğiz” Tüyü bitmedik yetimin hakkını biz savunacağız. Siz Mücait olarak geldiniz Müteahhit olarak gidiyorsunuz.
Bütün bunları niye anlattım. Başlangıçta THY ve Pegasus’un uçuşa başladığı havalimanından Pegasus kısa sürede çekildi. Ekim ayı itibariyle THY haftalık uçuş sayısını 4’ e indirdi. Aynı gün karşılıklı seferler kaldırıldı. Ve sıkı durun 1 Ocak itibariyle THY Zafer Bölgesel Havalimanı uçuşlarını iptal ediyor. Bu ne demek. Termal Oteller müşterisi gelemeyecek, spor kafileleri gelemeyecek, öğrenci, asker ve iş adamları uçakla gelemeyecek, gidemeyecek. Yurtdışından özellikle Belçika’dan gelen vatandaşlarımız gelemeyecek.
HERŞEYİ BİLEN, KİMSEYE KULAK ASMAYAN ABİLER; BUYRUN BU İŞİ SİZ DÜZELTİN.
Son olarak bir konuyu daha gündeme getirmek istiyorum: Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Afyonkarahisar'daki Siyaset Akademisi'nde Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak sunum yapmış. Sayın Milletvekilimiz Burcu Köksal, haklı olarak bu durumu eleştirmiş. Bugün yerel gazetelerde yayınlanan fotoğraflarda, sadece Rektör Solak'ın değil, bazı devlet memurlarının da bu Siyaset Akademisi'ne katıldığını görüyoruz. Hem Rektör'ün, hem de diğer devlet memurlarının bu tür siyasi toplantılara katılmasını etik ve doğru bulmuyoruz."
Editör: Haber Merkezi