Demirkırkan: "Soykırım, emperyalist bir yalandır"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Almanya'da alınan sözde soykırım kararını protesto etti. Demirkırkan, "Türkler soykırım yapmamıştır. Soykırım, emperyalist bir yalandır" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını sözde soykırım olarak nitelen karar tasarısını kabul etmesini eleştirdi. Demirkırkan, "Almanya Federal Meclisi'nin, 1915 olaylarını 'Soykırım' olarak niteleyen karar tasarısını kabul etmesinden derin üzüntü duyuyor ve bunu şiddetle kınıyoruz. Karar; bizim açımızdan hükümsüz ve geçersizdir. Alman Federal Meclisi, bu kararıyla Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin içinden çıkılmaz bir hale gelmesine ön ayak olmakla kalmayıp aynı zamanda Türkiye-Almanya ilişkilerine de zarar vermiş ve özellikle Almanya’da yaşayan 3,5 milyon Türk'ü derinden yaralamıştır" dedi. 
TARİHÇİLERİN İŞİNİ SİYASETÇİLER YAPAMAZ
Sözde soykırım iddialarının bir silah gibi kullanıldığına dikkat çeken Demirkırkan, "Sözde Ermeni soykırımının bu şekilde Türkiye’ye karşı bir silah olarak kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Tarihçilerin yapacağı işi siyasetçilerin yapmasını doğru değildir. Türkler hiçbir zaman soykırım yapmamıştır. Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" ifadelerini kullandı. 
Editör: Haber Merkezi