Demirkırkan: "PKK'yı, FETÖ'yü, IŞİD'i AKP besleyip büyüttü"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, AKP'nin, Türkiye'nin başına bela olan 3 terör örgütünün de faaliyetlerine ses çıkarmadığını, hatta kimi zaman desteğe varan boyutta hareketlerde bulunduğunu belirtti. 

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında terörle ilgili açıklamalar yaptı. CHP İl Sekreteri Kamil Göçen ve CHP İl Saymanı Ömer Bıçak'ın da katıldığı basın toplantısında CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan şöyle konuştu:
CHP olarak Yenikapı Toplantısına katıldık. Çünkü her türlü darbeye karşıydık. Çünkü seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğini o gün de ifade ettik. Çünkü TBMM ve dolayısıyla milletin egemenliğine karşı yapılan darbe karşısında önce vatan dedik. Burada Genel Başkanımız darbe sonrası ülkemizin ve meclisin yapması gerekenleri ve beklentilerimizi sıraladı. Biz Yenikapı ruhunu,her koşulda AKP hükümetine sahip çıkmak, her yaptığını onaylamak olarak görmüyoruz. Biz Yenikapı Ruhu denince devletimize ve milletimize sahip çıkmayı, demokrasiden asla vazgeçmemeyi, liyakatın ve adaletin önemini anlıyoruz. O dönemden beri gerek yaratılan mağduriyetler, gerek OHAL uygulamaları, gerek se kanun hükmünde kararnamelerle TBMM’nin devre dışı bırakılmasına, basına ve insanlara baskı yapılmasına, hukuksuzluğa, adaletsizliğe  karşı çıktık. Biz başından beri aynı noktadayız. Ancak AKP o gün ihtiyacı olan desteği aldıktan  ve belli bir süre geçtikten sonra yine kendi bildiğini okumaya başladı. 
Genel Başkanımız “ seçimle gelen, seçimle gider” dediği için kıyameti koparıyor, CHP HDP’ye destek veriyor diyorlar. 19 Temmuz 2016 tarihinde MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında “ Seçimle gelen, muhakkak suretle seçimle gidecektir. Başka bir yol, başka bir seçenek yoktur.” Dediğinde sesiniz niye çıkmıyor?
14 yıldan beri ülkeyi yöneten iktidar kim? AKP
Şimdi en büyük sorunlarımız ne. Birlikte bakalım
PKK Terörü: “Analar ağlamayacak” diye geldiniz. “OHAL’i kaldıracağız” diye geldiniz. “Onlar konuşur AKP yapar” dediniz ne yaptınız bakalım. PKK şehirleri bombalarla doldurdu, trafik kontrolü, kimlik kontrolü yaptı, seyyar mahkemeler, vergi daireleri hangi iktidar döneminde  kuruldu. Habur’da Hakimleri, Savcıları PKK’nın ayağına kim götürdü?Nusaybin'de kamyonun üzerinden Kalaşnikofların dağıtılmasını kim sağladı?Oslo’da PKK ile masaya kim oturdu?  Önce inkar eden “ Bunu iddia eden şerefsizdir” diyen bir yıl sonra “Benim kontrolümde yapıldı. Hesap soracaksanız bana sorun” diyen kimdi? Dolmabahçe mutabakatında kimler vardı? Hendeklere bombalar döşenirken “O dönemde valilerimize bunlara fazla dokunmayın diye emir verdik” diyen kimdi? İmralı’ya HDP’li vekillerin özel araçlarla gidip gelmesini, aldıkları bilgileri Kandil’e yine devletin araçlarıyla götürülmesini, APO’nun bildirilerinin Nevruzda canlı yayınlarda okunmasını sağlayan kimdi?Tutuklanan HDP’livekiller için “Kandil uzantısı” diyorlar. Onları Kandil'e siz göndermediniz mi? İmralı'ya Apo’nun yanına Hükümetin gözetimi altında gitmediler mi? Akil adamları icad edip milletin dikkatini başka yöne çekerden açılım, saçılım ve ihanet sürecini yürüten kimdi? Dolmabahçe’de aynı masa etrafında oturttuğun bu insanlar o gün suçlu değil miydi? “PKK Terör örgütü değildir” diyen AKP’li vekil değil mi? AKP’nin her kademesi düne kadar oy devşirmek için HDP ve PKK ile koalisyon halinde değil miydi?
FETÖ Terör Örgütü: Biz “F tipi örgüt” derken, siz “Hoca Efendi” diyordunuz. Yıllardan beri “F tipi Terör Örgütü”, “İrtica devleti ele geçiriyor” dedik. O zaman bizi suçladınız. FETÖ’nün  bir tehdit olduğu ve devleti ele geçirmek istediği 1990’lı yıllardan itibaren tespit edildiği halde, 2000 yılında “Fetullah Gülen hakkında DGM’de Laik devlet yapısını değiştirerek dini kurallara dayalı bir devlet kurmak suçundan dava açıldığında , Fetullah Gülen’in davası düşsün diye kanun çıkartan  AKP Hükümeti değil miydi? 25 Ağustos 2004 tarihli MGK’nda FETÖ tehdidine dikkat çekilirken bunun yoksayıldığını ifade eden, 2010 referandumundan sonra  Bakanlar kurulu kararıyla irticayı tehdit olmaktan çıkartan kimdi? AKP zaman içinde FETÖ’yü hem terör grubu tanımından çıkartmış hem de aklamıştır. 2007’de çıkarılan yasa sonrası Fetullah Gülen Berat etmiştir. “Aynı menzile yürüyorduk” “Ne istediler de vermedik” diyen, daha dün “Yedirdik içirdik.” diyen kimdi?
İŞİD Terörü:Konsolosluğumuz basılıp 49 vatandaşımız rehin alındığında İŞİD’eneden terör örgütü demediniz?  AKP Mardin Milletvekili “PKK ve IŞİD terör örgütü değildir” demedi mi? AKP’li Meclis üyesi “IŞİD iyi ki varsın, Allah kurşununu azaltmasın.” Demedi mi? 70 ilden IŞİD'e katıldılar. Gaziantep ve Adıyaman İŞİD militanları ile dolu olduğu ifade edildiğinde yalanlayan, gelen istihbaratları yoksayan hangi hükümetti? Ülkemizi kana bulayan İŞİD teröristlerini yakalayıp “ MİT belgesiyle” serbest bırakan hükümet AKP hükümeti değil midir?İŞİD’li yaralılar ülkemizdeki hastanelerde tedavi görmedi mi?
Bütün bu sorunlar 14 yıl boyunca süren iktidarınızda daha da büyüttünüz. Yaşananlardan sürekli olarak kendinize mağduriyet çıkardınız. Sonuç ortada. PKK terörü azdı, FETÖ darbe girişiminde bulundu. İŞİD tüm dünyanın baş etmekte güçlük çektiği bir suç makinesi oldu. Bu terör örgütleri sizin ırkçı, mezhepçi ve sadece oy devşirmeye dayalı yanlış politikalarınız sayesinde azdı.
CHP bunlara sesini çıkarınca Parti Meclisi açıklaması ile birlikte AKP birden ayağa kalktı. Başbakan Yardımcısı “Bu metnin bir değeri yoktur” dedi, Birileri CHP Genel başkanı ve Parti Meclisi hakkında suç duyurunda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Bu ülkede vatana ihanet edenlerin, bu ülkede terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar bunun bedelini ödemek durumundadır, hesabını vermek zorundadır, vereceklerdir” diye tehdit ediyor. Kesinlikle katılıyoruz. Teröre yardım ve yataklık yapanların yargılanmasını, vatana ihanet edenlerin, terör estirenlerin yargılanmasını hepimiz istiyoruz. Hatta teröristlere kamyonlarla silah dağıtanların ve bunların eylemlerine göz yumanların, hendekler açılırken ses çıkartmayın diyenlerin de biran evvel yargılanmasını bekliyoruz.”
Ne darbe, ne dikta, yaşasın tam demokrasi, yaşasın Tam Bağımsız Türkiye diyoruz.
Güven ve umut, karanlık ve korkuyu yenecektir.
Türkiye Cumhuriyeti, daima ileriye gidecektir.
Türkiye’yi böldürmeyeceğiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız.
Ülkemizde terör olayları kol geziyor, komşularımızın neredeyse tümü ile savaş halindeyiz, ekonomik kriz kapıda, gazetelere ve yazar, çizer ve aydınlara baskı, faşizm son haddinde. Siz ise başkanlık sistemini tartışıyorsunuz. Anayasa taslağı haftaya hazır olacakmış. Ey AKP sizin gündeminiz Başkanlık olabilir ama Afyonlunun gündemi başka. İnsanlar daraldı. Bunaldı. Ekonomik sıkıntılar, baskılar insanları bunalıma itiyor. 10 gün içinde bir vatandaşımız eski sevgilisini başka bir adamla gördü diye onları vurdu kendisi intihar etti. Önceki gün bir vatandaşımız silahlakafasından kendini vurarak intihar etti. Dün bir anne. Anne kendini ve çocuklarını bıçakladı. İnsanlarımız cinnet geçiriyor. Afyon uyan, Afyon çevrene bak. Afyon'da işler iyi gitmiyor. 
Editör: Haber Merkezi