Demirkırkan, “Önce tarih öğrenin”

AKP Afyonkarahisar Milletvekili sayın Ali Özkaya’nın partisinin hafta sonu yapılan toplantısında “Şeker Fabrikaları vatandır satılamaz diyenlere içimden “adaları verirken aklınız neredeydi”demek geliyor” sözleri üzerine açıklama yapmak gereği duyduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan “Siz önce bir tarih öğrenin. Ondan sonra konuşun” dedi.

Demirkırkan “Cumhuriyet ne yaptı diyen, CHP ne yaptı diyen utanmazlara en güzel cevaplardan birisidir Şeker Fabrikaları. Dün ülkemizin kalkınması için atılan bir adım, bugün insanımızın sağlığını korumak için en gerekli araçtır şeker fabrikaları. Hal böyleyken yavuz hırsız misali suçunu örtbas etmek için konuyu başka yerlere çekmeye çalışan sayın Milletvekilimize kısaca “Ege Adaları” nı anlatmak isterim. Hani şu sizin şimdi bile sahip çıkmadığınız için Yunan işgali altına giren Ege Adalarını. Yunan bakanların, genelkurmay başkanlarının ziyaret ettiği, kiliseler kurduğu, birlikte mangal yakıp piknik yaptıkları, hatta silahlandırdıkları adalar. İşte bu adaların birçoğu O çok sevdiğiniz “en çok toprak kaybeden sultan olan” Abdülhamid döneminde kaybedilmiş, 1912 yılında yapılan Uşi anlaşmasıyla elimizden tamamen çıkmış, 1923 Lozan Antlaşmasıyla bir kısmı geri alınabilmiştir. Adaların kaybedilmesinde bir suçlu aranıyorsanız o suçlu, kendisine darbe yapılacak korkusuyla donanmayı 30 yıl Haliç'te çürüten II. Abdülhamit’ten başkası değildir.

Siz hiçbir zaman bir parçası olmayı kabul edemediğiniz Cumhuriyet dönemi ile uğraşmayı bir kenara bırakın da, Ege’deki Türk Adaları Yunan işgali altında buna tepkinizi gösterin. Siz ülke dışındaki tek toprağımız olan Süleyman Şah Türbesini YPG ile birlikte nasıl alel acele yer değiştirdiniz buna cevap verin. Siz Kıbrıs’a sahip çıkın” dedi.

Editör: Haber Merkezi