Demirkırkan, “Milli eğitim seçmeli dersleri zorla seçtiriyor”

AKP iktidarında yaşamaya alıştığımız öğrencilere “zorunlu seçmeli ders” uygulaması hala devam etmektedir.Bu eğitim yöntemiyle, laik eğitim sistemi ayaklar altına alınmakta, çocuklarımıza kanuna aykırı olarak ailelerinin istediği dersler değil, birilerinin istediği dersler zorla verilmektedir.

Normal şartlar altında seçmeli dersler ilgi alanları ve yetenekleri farklı öğrencilere tercihleri doğrultusunda kendilerini geliştirme olanağı sunmak için ortaya konulan derslerdir. Ancak mevcut iktidar ve O’nun yöneticileridini içerikli seçmeli dersleri, Milli Eğitim Müdürlüklerinin de zorlamasıyla pek çok okulda “zorunlu” hale getirmekte, öğrencilere zorla seçtirmeye çalışmaktadır. Hemen hemen tüm seçmeli dersler öğrenci tarafından değil, devlet tarafından seçilir hale getirilmiştir.Öğrencinin önüne alternatif dersler konulmamakta yabancı dil, matematik, müzikvb ders seçmek istese de branş öğretmeni olmadığı gerekçesiyle çoğunlukla bu dersleri seçmeye mahkum olmaktadır. Son olarak Sultandağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Turan imzasıyla 12.02.2018 tarih ve 93498811 sayı ile okullara gönderdiği yazıda belirlenen derslerin ilkokul/ortaokul/ lise öğrencileri tarafından seçtirilmesi yönünde “gerekli hassasiyetin gösterilmesi” istenmektedir.

Buradan önce velilerimize sesleniyorum; Siz istemedikçe, çocuklarınız istemedikçe hiçbir dayatmaya, zorlamaya boyun eğmeyin. Çocuklarımız severek, isteyerek, yeteneklerini geliştirecek dersleri seçsinler.

İl Milli Eğitim Müdürümüzden de, velilerin ve öğrencilerin gelecek kaygısı taşımadan, zorlamalar olmadan, iyi bir eğitim alma haklarına saygı göstermelerini bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi