Demirkırkan: "Kredi dağıtımı şeffaf olsun"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, KOSGEB kredileri ile ilgili dikkat çekici bir öneride bulundu. Demirkırkan, KOSGEB kredilerinin şeffaf bir şekiyde dağıtılması gerektiğini söyledi
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, KOSGEB kredilerinin dağıtılmasında soru işareti bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Demirkırkan, "
KOSGEB tarafında İşletmelere sağlanacak 50 bin liraya kadar sıfır faizli işletme kredisi desteğine aşırı talep olması, kurumların önünde kuyruklar oluşması esnafımızın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının en önemli göstergesidir. Onbinlerce kişi başvuru yapmaya çalışmış, büyük bir kısmı ise saatlerce kuyrukta beklemesine rağmen öngörülen süre içerisinde başvurularını yapamamıştır" dedi. 
3 GÜNLÜK SÜRE UZATILMADI
Demirkırkan, şöyle devam etti:
"İşyerini bin bir zorlukla ayakta tutmak için çabalayan esnaf, banka kredisini ödeyemiyor. Esnafımız iş yerlerini kapatmaya ve devretmeye başladı. Siftah yapamayan, borçlarını döndüremeyen esnaf son çare olarak, elini biraz olsun rahatlatmak için KOSGEB’in faizsiz kredisine başvurdu. Ancak görüldü ki daha önce kredi alana, borcu olana faizsiz kredi yok. Borçsuz esnaf niye kredi alsın ki. Bi umutla istenilen belgeleri tamamlayıp gece yarılarında kuyruğa girerek başvurularını yapmaya çalıştı. Ancak orada da umduğunu bulamadı. Yoğunluk nedeniyle sisteme giriş dahi yapamadılar. KOSGEB mağduriyetleri göz önüne almayarak 3 günlük süreyi dahi uzatmadı. 
Şimdi başvuru yapma şansını bulan esnafımız kredilerin kimlere verileceğini, hangi kritete göre eleme yapılacağını merak ediyor. Bize ulaşan esnaflarımız " Bu krediler sadece yandaşlara mı verilecek" diye endişelerini dile getirmektedir. 
15 Temmuz sonrası liyakat , eşitlik diyenlerden beklentimiz kredi verilecek olan esnafımızın,  istenilen şartları sağlayanlar arasından noter huzurunda, halka açık ve şeffaf bir şekilde kura ile belirlenmesidir."
Editör: Haber Merkezi