Demirkırkan: "Hiçbir baskı, hiçbir tehdit, CHP'yi yıldıramaz"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı. Demirkırkan, Cumhuriyet Halk Partililer'in hiçbir baskı ve tehditten yılmadan Cumhuriyet ve değerlerine sahip çıkacağını vurguladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Yusuf Onur Seçme, basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Sözlerine Sandıklılı Şehit Polis Yaşar Özlem'i anarak başlayan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, "Bizim de katıldığımız törende Sandıklı halkı vakur ve sessiz bir şekilde şehidimizi uğurlarken terör örgütüne ve iktidara en güzel mesajı verdi diye düşünüyorum. Ülkemiz fırtına öncesi sessizliği yaşıyor" dedi. 
SALDIRININ FAİLLERİ BELLİ
Şehit polisler için İstanbul'da düzenlenen cenaze töreni sırasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınayan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, "İstanbul  Vezneciler’de düzenlenen terör saldırısında şehit olan polislerimiz Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazında Sayın Genel Başkanımız’a yönelik organize ve planlı bir saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıyı düzenleyenleri ve arkasında kim olduğu belli zihniyeti kamuoyunun huzurunda lanetle kınıyoruz. Bu saldırının failleri, şehit cenazelerinde düzenledikleri provokasyonlarla bir siyasi kazanç elde etmeye çalışmaktadır. Cenaze namazında siyasi provokasyon yapacak kadar alçalan, bu yolla şehit cenazelerini bile bölerek, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışan zihniyet amacına ulaşamayacaktır" diye konuştu. 
SORUMLULAR ORTAYA ÇIKARTILMALI
Saldırının piyonlar tarafından gerçekleştirildiğine işaret eden Demirkırkan, "Bu aşağılık saldırıyı icra edenler kendilerine verilen talimatları yerine getiren birer piyondur. Devlet erkânının katıldığı bir cenaze namazı sırasında bu piyonların Sayın Genel Başkanımızın önüne mermi bırakarak suikast tehdidinde bulunmasına seyirci kalan düşük profilli Başbakan, İçişleri Bakanı ve bu kişileri yönlendiren Kaçak Saray zihniyeti bu saldırının gerçek failidir. Görevini bilinçli olarak ihmal eden veya bu saldırıyı düzenlediği yönünde çok ciddi şüpheler bulunan şahıslar hakkında hukuki süreç hızla başlamalı ve bütün sorumlular ortaya çıkartılmalıdır" ifadelerini kullandı. 
ŞEHİTLERİN SORUMLUSU AKP'DİR
Adalet ve Kalkınma Partisi ile Erdoğan yönetiminin, gelen şehitlerden sorumlu olduğunu hatırlatan Demirkırkan, "Bugün gelen her şehidin sorumlusu PKK Terör Örgütü’ne yardım ve yataklık yapmış olan Erdoğan ve AKP yöneticileridir. Şehitlere kelle, PKK terör örgütü lideri Öcalan’a sayın diyen, 'şehit cenazesi gelince yaygara çıkartıyorlar' ifadesini kullanan, 'AKP ile PKK doğrudan görüşüyor' diyerek işlediği suçu itiraf eden, Erdoğan ve AKP yöneticileri PKK’nın şehirleri silah deposu haline çevirmesine, vergi mahkemeleri kurmasına, trafik kontrolü yapmasına hatta asker alma şubeleri açmasına göz yummuş, valilere verdikleri 'dokunmayın' talimatı ile PKK’nın önünde siper olmuştur. Tarihe geçen bu büyük suçların üstü çirkef politikalar, aşağılık saldırılar ve mesnetsiz iftiralar ile asla kapatılamaz. Bu büyük suçların hesabını sormak Cumhuriyet Halk Partisi’nin asli görevidir" dedi. 
AZİZ HALKIMIZ UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, açıklamasına şöyle devam etti:
"AKP hükümetinin şehit cenazelerini bile bir saldırı aracı olarak kullanacak kadar alçak bir zihniyete teslim olduğu, bu kutsal alanı bile koruyamayacak kadar aciz bir halde bulunduğu ortadadır. Bu durum nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi hukuken ve ahlaken tartışmasız hakkı olan meşru müdafaa ve kendi güvenliğini kendi sağlama hakkını kullanacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi tarihi özgürlük ve bağımsızlık için mücadele tarihidir. Cumhuriyet Halk Partisi ülkenin bölünmez bütünlüğü ve halkımız özgürce yaşaması için hayatını fedakarca veren şehitler ve kahramanlar tarafından yazılmıştır. Dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet Halk Partisi “Ey vatan gözyaşların dinsin, yetiştik çünkü biz” diyen ruhun simgesidir. Hiçbir tehdit, hiçbir baskı Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri yıldıramaz. Tarih bunu deneyip, sonra kendini çöp sepetinde bulunanların hikayeleriyle doludur. Yedi düvele ders veren Cumhuriyet Halk Partililer, şahsi ikbalini ülkenin geleceğinin üstünde tutan, en aziz değerleri kullanmayı kendine bir siyaset aracı gören, gaflet ve dalalet içerisindeki zihniyete de gereken dersi verecektir. Şehirlerinde savaş manzaraları, sokaklarında ölüm tehdidi olan, bütün hakların gasp edildiği bir diktatörya düzeninde yaşamaya zorlanan aziz halkımız asla umutsuzluğa kapılmamalıdır. Diktatörlük sevdalıları hüsrana uğrayacaktır. Demokrasi ve Cumhuriyet kazanacaktır. Bugün baskı ve şiddetten medet umanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Türkiye’nin sorunlarının çıkışı Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşmek, özgür ve barış içerisinde bir Türkiye mücadelesinde yer almaktır. Bütün halkımızı bu büyük davada yerini almaya davet ediyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, halkımıza Cumhuriyetin aydınlık günlerini müjdeliyoruz"
CHP OY PATLAMASI YAPACAK
Demirkırkan, bir basın mensubunun "Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, 7 Haziran 2015'ten bu yana gelen süreci anlatırken önce CHP'lileri eliştirdi, ardından da 'CHP'lileri de seviyoruz' dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna "Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu partisidir. Bir siyasi partinin il başkan yardımcısının Cumhuriyet Halk Partilileri sevmesi gayet doğal. Ancak bu sevgiyi şehitlerin ebedi istirahatlarine gönderildiği törenlerde de görmek istiyoruz, alanlarda da görmek istiyoruz. Bu sevgiyi sözde tarafsız, ama sözleri ile taraf olan Cumhurbaşkanı'nın konuşmalarında da görmek istiyoruz. Bu sevgiyi düşük profilli Başbakan'ın sözlerinde de görmek istiyoruz. Bu ülkenin okumuş yazmış aydınları, Atatürkçüleri, demokratları CHP şemsiyesi altında buluşmaktadırlar. Sayın Tutumlu'nun partimizden beklediği oy patlaması ilk seçimde gerçekleşecektir" şeklinde cevap verdi. 
UTKU ANITI TEMİZLENMELİ
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Yusuf Onur Seçme ise Afyonkarahisar'da tespit ettikleri bazı sorunları dile getirdi. Seçme, "Cumhuriyetimizin önemli mihenk taşlarından biri olan, sembolleşen Utku Anıtı'nın bakımsızlığı hakkında herhangi bir önlem alınmadığını görüyoruz. Anıtın temizliğinin zor olduğu belirtiliyor, ama böyle bir temizliğni daha önceki tarihlerde yapıldığını biliyoruz. Yaz günlerinin gelmesi sebebiyle piknik alanlarını dolaştık. Fuar Alanı'ndaki yapay gölün ciddi bir kirlilik seviyesine geldiğini gördük. Burasının temizlenmesini talep ediyoruz. Çocuk parklarına da yeterli bakım yapılmadığını gözlemledik" ifadelerini kullandı. 
Editör: Haber Merkezi