Demirkırkan: “Hani bir elin verdiğini diğer el görmeyecekti?”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına “15 Temmuz şehitleri için yaptığınız yardımın dekontunu getirin” mesajı gönderildiğini belirtti. Demirkırkan, “Bu hem zorlamadır, hem de yardımlaşma ruhunun aslına uygun değildir” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlara gönderilen bir mesaja dikkat çekti. Demirkırkan, “Aldığımız bilgiye göre Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde, Hastane Yöneticisi Erkan Arslan imzalı bir mesaj gönderildi. Mesajda şöyle deniliyor: 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için dayanışma kampanyası başlatılmış olup: kampanyaya destek olan personelimizin banka aracılığı yapmış olduğunu gösteren ilgili banka dekont ve ekstrelerinin bir örneğini 15 Ağustos 2016 (Pazartesi) mesai bitimine kadar başhekimlik önündeki ofis bürosunda bulunan memur Metin Kaya’ya teslim edilmesi önemle rica olunur” dedi.
TÜM MEMURLAR İSPATLAMAK ZORUNDA MI?
Bu mesajla birlikte “Sağlık çalışanlarına baskı mı yapılıyor” sorusunun da gündeme geldiğini aktaran Demirkırkan, “Bu mesaj hem zorlamadır, hem de yardımlaşma ruhuna aykırıdır. Dinimizde bir elin verdiğini, diğer elin görmemesi esas alınmıştır. Hani bu temel ilke? Yardım edenler, kendilerini ispatlamak zorundalar mı? Mesajın neden gönderildiğini araştırdığımda, Afyonkarahisar Valiliği’nin bu konuda bir yazısı olduğu söylendi. Valilik’in böyle bir yazısı var mıdır, varsa tüm memurlar böyle bir yardımı ispatlamak zorunda mıdır?”
 
Editör: Haber Merkezi