Demirkırkan: "Derslik ve öğretmen yetersiz"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Demirkırkan, Afyonkarahisar'daki derslik ve öğretmen yetersizliğine dikkat çekti. 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınadı. Demirkırkan, "Ülkemizde 50 binin üzerinde, ilimizde 432 öğretmenin açığa alınıp, ihraç edildiği bir dönemde, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı büyük sorunlarla başlıyor. 19 Eylül Pazartesi günü, 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 900 bin öğretmen ders başı yapacak" dedi. 
14 YILDA 6 BAKAN DEĞİŞTİ
Demirkırkan, şöyle devam etti:
"Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda 62 bin 357, geçici eğitim merkezlerinde ise 248 bin 902 olmak üzere toplam 311 bin 259 Suriyeli öğrenci de eğitim öğretime başlayacak. İlimizde derslik ve öğretmen yetersizliği gibi sorunların da fazladıyla yaşandığı bir eğitim öğretim dönemine başlayacağız. Eğitim alanının cemaatlere ve tarikatlara terk edildiği, Özel okulların cemaatlerin denetiminde çığ gibi büyüdüğü, laiklik ilkesinin gözardı edildiği, 14 yılda 6 Milli Eğitim Bakanı ve eğitim modelinin uygulandığı sistemsiz bir dönemde tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılı ve verimli bir yıl diliyorum."
Editör: Haber Merkezi