Demirkırkan, “CHP iktidara hazır”

Cumhuriyet Halk Partisinin 36. Kurultayı Genel Başkanlık ve Parti Meclisi seçimlerinin ardından tamamlandı. İki adayın yarıştığı kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildi. 60 üyeden oluşan Parti Meclisi ise büyük oranda değişti.

CHP il örgütünün 10 delege ile temsil edildiği kurultaya katılan Afyonkarahisar il başkanı Dr. Kemal Demirkırkan kurultay sonrası yaptığı açıklamada, kurultayda sadece parti üst yönetiminin seçimin yapılmadığını, yeni dönemde izlenecek politikaların da gündeme geldiği ifade ederek “60 üyeli parti meclisi için 488 adayın çıkması ve listeye girebilmek için kıyasıya bir mücadelenin sergilenmesi hem parti içi demokrasinin işlediğinin hem de CHP’nin iktidar için gerekli olan dinamizmi yakaladığının göstergesidir. Yine Kurultay sırasında sık sık atılan “İktidar” sloganları bu enerjinin tüm parti üyeleri tarafından paylaşıldığının en önemli göstergesi olarak görüyorum.” dedi.

KİMSEYİ DIŞLAMADAN,BİR BÜYÜK UZLAŞMA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Demirkırkan “Kurultay sırasında genel başkanımızın tüm üyelerimize verdiği görevleri yerine getirmek , her yerde savunmak tüm partililerimizin görevi olacaktır. Ülkemizin huzura ve adalete ihtiyacı olduğu bir dönemde her yerde huzur ve adaleti savunacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le beraber savaşan şehitlerin, gazilerin çocukları olarak cumhuriyeti ve demokrasiyi her yerde savunacağız. Bu ülkenin darbe hukukundan arınmış toplumsal uzlaşmaya dayalı yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunun bilicinde olarak , toplumsal uzlaşmaya dayalı yeni anayasayı her ortamda dile getireceğiz. Bütün bunları hiç kimseyi ötekileştirmeden, senden benden demeden, ben değil biz diyerek, mazlumun ve mağdurun yanında olarak hayata geçireceğiz. Ülkenin ihtiyacı olan bir büyük uzlaşma için çalışacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi