Demirkırkan: “CHP, Afyonkarahisar'da en az 2 milletvekili çıkaracak”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Trabzon'da İl Başkanları toplantısına katıldı. Demirkırkan, CHP'nin Afyonkarahisar'da en az 2 milletvekili ile temsil edileceğini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Trabzon'da düzenlenen İl Başkanları toplantısına katıldı. Demirkırkan, 2 gün süren İl Başkanları toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'nun yanısıra MYK ve Parti Meclisi üyeleri, Kadın ve Gençlik kolları başkanları ve bölge milletvekillerinin katıldığını belirtti. İl Başkanları'nın söz aldığı ikinci bölümde söz alan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, ilimizin sorunları ve örgüt çalışmları hakkında bilgi verdi. Afyonkatahisat örgütüne desteklerinden dolayı CHP Genel Merkez Yöneticileri ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Demirkırkan, "Dinar ilçe binamızın alınmasından sonra 3 ilçemiz için de örgüt binası alımı için çalışmalarımız başlamıştır" dedi. Geçmiş seçim sonuçları hakkında bilgi veren Demirkırkan "Yapılan çalışmalar semeresini vermeye başlamıştır. Şu anda CHP Afyonkarahisar'da 2'nci parti durumuna gelmiştir. Yerel seçimler ve aday belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Yerel seçimlerde En az 7 ilçemizde sosyal demokrat belediyeler olacak. Afyon CHP TBMM'de en az iki milletvekili ile temsil edilecek" dedi.
TERÖR ÖRGÜTÜ DE BAŞKANLIK İSTİYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise toplantıda şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük dış politika yenilgisini bu dönemde yaşamıştır. Suriye’yle, Irak’la, Mısır’la, Libya’yla, AB’yle, Rusya'yla herkesle kavgalıyız. Niye kavga ediyoruz? Hangi gerekçeyle kavga ediyoruz? Kavganın faturası kime çıkıyor? İktidardakilere değil, kavganın faturası esnafa, çiftçiye çıkıyor, sanayiciye çıkıyor, üreticiye çıkıyor. Turizm işletmeciliği yapan insanlara çıkıyor. Faturayı vatandaşlarımız ödüyor?
Başkanlık sistemini iki kişi ısrarla istiyor. Birisi Sayın Erdoğan, ısrarla başkanlık sistemi olsun diyor. Bütün yetkiler bende olsun diyor. Ben Türkiye’yi tej başıma yöneteyim diyor. İstediğim gibi yönetirim diyor. Öteki Abdullah Öcalan. Sayın Erdoğan’ın 1993’de yaptığı bir açıklamayı okumak isterim. Şöyle der; “Başkanlık sisteminin ortaya çıkışı bir özentinin sonucu ya da Amerikan emperyalizminin bize bir tavsiyesi. Kürtler için Osmanlı eyaletler sistemi benzeri bir şeyler yapılabilir”. 1993’te Sayın Erdoğan’ın söylediğidir. İstiyorsa çıksın desin ben bunu söylemedim.
Öcalan. “Ne ev hapsi ne de af. Bunlara gerek kalmayacak. Herkes, hepimiz özgür olacağız. Başkanlık sistemi düşünülebilir. Biz Tayyip Bey’in başkanlığını destekleriz. AKP ile bu temelde başkanlık ittifakına girebiliriz.!”
 
Editör: Haber Merkezi