Demirkırkan: "Cezaevini de törenle açsınlar"

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Şuhut'a yapılacak büyük cezaevi ile övünmenin doğru olmadığını söyledi. Afyonkarahisar Adliyesi'ndeki 6'ncı İcra Dairesi'nin törenle açıldığını hatırlatan Demirkırkan, "Bu büyük cezaevini de törenle açsınlar" dedi. Demirkırkan, Kamil Miras Anadolu Lisesi bahçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yapılması girişiminin ise gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında Afyonkarahisar ve Türkiye'deki önemli konulara değindi. CHP İl Binası'nda düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendiren Demirkırkan, Şuhut'a yapılacak büyük cezaevi ile övünülmesine anlam verilemediğini kaydetti. Demirkırkan, "Ege Bölgesi'nin en büyük cezaevinin ilimizin Şuhut ilçesine açılacağını öğrenmek bizleri gururlandırdı. 'Biz cezaevi yapıyoruz' diye övünmeyi anlayamıyorum. Bu adamlar bizim aklımızla alay ediyor. Verilen müjdeye bak. 10 bin mahkumu barındıracak olan cezaevinin daha önce ilimizde 6'nci İcra Dairesi'ni büyük bir gururla ve törenle açan siyasilerden bu cezaevini de büyük bir törenle açmalarını bekliyoruz. Kendilerine iş imkanı açılacağını düşünerek sevinen Şuhutlu hemşehrilerimiz bir yana, yandaş olmayanların, muhalefet yapanların hapishaneye konulduğu bir ülkede 10 bin kişilik cezaevleri yetmeyeceği açık. Biz bunu değil ege bölgesinin en büyük fabrikasını, en büyük üniversitesini bekliyoruz" dedi.

OKULLARDAKİ BETONLAŞMANIN ÖNÜNE GEÇİN

Kamil Miras Anadolu Lisesi'nin bahçesinde betonlaşmaya gidileceğine ilişkin haberlerin yayınlandığını söyleyen Demirkırkan, bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Demirkırkan, "Kamil Miras Anadolu Lisesi'nin bahçesine Mili Eğitim Müdürlüğü Binası'nın yapılacağını öğrendik. İlimizin en iyi okulları arasında bulunan bu lisenin arazisiyle neden oynanıyor, anlamıyoruz. Müdürlük binasının yapılması planlanan alanda 500'den fazla yetişmiş ağaç bulunmakta. Daha önce aynı alana yapılması planlanan Halk Eğitim Merkezi binası için gerek basında gerekse velilerde ve halkta ortaya çıkan tepkileri hepimiz hatırlıyoruz. Resmi kurumlarımızın birçoğu şehir dışına taşınırken, örneğin İl Genel Meclisi yeni binasını Otogar karşındaki alana taşırken biz niye öğrencilerimizin huzur içinde dinlendiği, şehrin nefes aldığı ağaçların bulunduğu alana taş binalar yapmaya uğraşıyoruz. Müdürlük binasını yapacak başka bir alan bulamadınız mı? Gelin birlikte arayalım. Sayın Valime sesleniyorum. Eğer bilginiz varsa lütfen öğrencilerimiz adına, modern kentleşme adına bu betonlaşmaya bir dur deyin. Bu kararı yeniden gözden geçirin" ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK SANAYİ TAŞINIRKEN ESNAFA SORULMALI

Demirkırkan, 2 haftadır Birinci Küçük Sanayi esnafını ziyaret ettiklerini, esnafın sıkıntılarını da dile getirmek istediklerini söyledi. Demirkırkan, "2 haftadan beri Birinci Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu ziyaretler sırasında en çok sorulan soru sanayi sitesinin taşınması ile ilgili oldu. Belediye Meclisi'nde sanayi sitesinin şehir merkezinin ortasında kaldığı bu nedenle Konya yolu Karaaslan mevkine taşınacağı yolunda belediye meclis kararı alındığının duyurulmasından sonra buradaki esnaf ve dükkan sahiplerinde belirgin tedirginlik başladı. Dükkan sahipleri daha önce Belediyenin girişimi sonrası yaşanan sıkıntıları ve vatandaşı zarara uğratan kabul edilemez teklifi hatırlatıyor, esnafımız ise yeni 2'nci Küçük Sanayi Sitesi'nin bile tam randımanlı çalışamadığını yeni önerilen yerle birlikte esnafın işlerinin tamamen bozulacağını ifade ediyorlar. Afyonkarahisar Belediyesi ortaya attığı bu fikrin bir önce detaylarını açıklamalı ve konunun taraflarıyla görüş alışverişinde bulunmalıdır" dedi.

CUMHURİYET'LE GEÇİRDİĞİMİZ 90 YILDAN GURUR DUYUYORUZ

Ülke gündemi hakkında da açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın "90 yıllık enkazı kaldırdık" sözlerine tepki gösterdi. Demirkırkan, şöyle konuştu:

"Emine Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada 'Artık yeni bir kavşaktayız. 90 yıllık enkazı kaldırdık' buyurmuşlar. 90 yıllık Cumhuriyet'in enkazını kaldırdık, derken Mustafa Kemal önderliğinde şehitlerimizin kanlarıyla kurulan Cumhuriyet ve onun değerlerini, kazanımlarını, Atatürk devrimlerini, aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda atılan dev adımları enkaz olarak görüyorlar demek ki. Cumhuriyet'le birlikte dünyada saygın bir yer kazanan, her alanda inanılmaz gelişmeler kaydeden bir Türkiye’de biz son 13 yıllık AKP iktidarının altındaki enkazı görüyoruz. 13 yılın ardından kan gölüne dönen ve teröre teslim olan bir ülke görüyoruz. Demokrasinin hedefe varıldığında inilecek bir tren olduğunu, ilk fırsatta rafa kaldırıldığını, insan hak ve özgürlüklerinin hiçe sayıldığını görüyoruz. Yargının verdiği kararlara saygı duymadığını ifade eden, kaymakamları toplayıp 'mevzuatı bir yana bırakın' diyen bir Cumhurbaşkanı'nı görüyoruz. Her şeyin siyah ya da beyaz görüldüğü kamplaşmış bir ülke, keskinleşmiş ve kutuplaşmış taraflar görüyoruz. Dış politikada itibarsızlaşmış, sözüne itibar edilmeyen, ciddiye alınmayan, tüm komşularıyla kavgalı, yalnız bir ülkede görüyoruz. Sosyal dengeleri bozulmuş, insanları fakirleşmiş, büyük bir kısmı yardıma muhtaç durumda çaresizlik içinde yaşamaya mecbur bırakılmış insanlar görüyoruz. Avrupa’nın Hasta Adamını emperyalistlere peşkeş çekmeye uğraşanlara rağmen yapılan ulusal Kurtuluş Savaşı ve uygulamaya konulan devrimlerin ardından sağlam temeller üzerine inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti bu saydığımız enkazlardan bir an önce kurtulacak kabiliyettedir. Biz Cumhuriyet'le birlikte geçirdiğimiz 90 yıldan gurur duyuyoruz. Son 13 yılda iktidarda olan ve Cumhuriyet'le sorunu olanlar için söyleyecek bir söz bulamıyoruz. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in Emine Erdoğan hakkında, Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılama suçunu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu da hatırlatmak isterim."

YÜCE MAHKEME'NİN KARARI HERKESİ BAĞLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararlarını da eleştirdiğini hatırlatan Demirkırkan, "Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştirmek için aylarca kampanyalar düzenleyen, referandumda evet oyu çıkması için her şeyi yapan AKP ve Cumhurbaşkanı, şimdi kendi kurduğu yapıyı ve onun kararlarını tanımadığını saygı duymadığını ifade ediyor. O günden bugüne ne değişti. O gün anayasa referandumunda sizlere inanan ve 'evet' oyu verenler şimdi kendilerini kandırılmış hissediyor. Yüce mahkemenin verdiği kararlar herkesi ve tüm kurumları bağlar. Ülkeyi yönetenlerin söylediği söz, yaptığı harekete herkesten daha çok dikkat etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yoksa imam cemaat ilişkisini anlatan atasözündeki gibi ülkemiz kimsenin kimseyi tanımadığı, saygı duymadığı, verilen kararlara uymadığı, işine gelmeyen kararların lobilere bağlandığı bir muz cumhuriyetine döner" dedi.

CHP İL BAŞKANLIĞI İNTERNET SİTESİ AÇILDI

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nın resmi internet sitesi de faaliyete geçti. chpafyonkarahisar.org.tr uzantılı adreste, CHP İl Örgütü'nün yaptığı faaliyetler ve basın açıklamalarına yer verilecek.  Aynı şekilde merkez ilçe dahil tüm ilçelerin de internet sitesi ve Facebook sayfaları güncellendi.

Editör: Haber Merkezi