Demirkırkan, “Bazı öğretmenler kılık kıyafet yasasına riayet etmiyor”

Afyonkarahisar CHP İl Başkanı Dr.Kemal Demirkırkan, bazı Milli eğitim müdürleri ve öğretmenlerin,sendika kararına uyarak kılık kıyafet yasasına riayet etmediklerini, sakal bıraktıkları belirterek ilgilileri göreve çağırdı.

Demirkırkan partisinin haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada;

“Geçtiğimiz hafta hastaneye yatan ve tedavi gören Orman ve Su İşleri Bakanı sayın Veysel Eroğlu’ya geçmiş olsun dileklerimizi AKP İl Başkanı vasıtasıyla ilettik. Buradan bir kez daha acil şifalar diliyorum.

AKP ilimizde ayakta kalmakta güçlük çekiyor. Bunun en güzel örneğini geçtiğimiz günlerde Sandıklı’da gördük. Sayın bakanın katılmadığı açılış töreni halkın olmadığı bir tören halini aldı.

AFYONDA BAKANDAN İZİNSİZ HİÇBİRŞEY YAPILAMIYOR

Geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi toplantısında yerel basına da yansıyan ilginç bir diyalog yaşandı. MHP’li Meclis üyesi sayın İbrahim Baykara Belediye Meclisinde alınan kararların neden uygulanmadığını sorduğunda, Sayın Çoban “Bakanımızın ricasını kıramadım” dedi. Geçen hafta Şeker İş sendikası Şeker Fabrikalarının satılmasına tepki göstermek için Afyonkarahisar Valiliğinden Miting düzenleme izni aldı. Duyuruları yaptı. Ardından Afyonkarahisar Bildirileri Kongresi için sayın Veysel Eroğlu’nun ilimize geldiği gün Mitingin iptal edildiği bildirildi. Sadece basın açıklaması yapılabileceği bildirildi. Önceden verilmiş olan Miting izni iptal edildi. Biz ülkemizin de, ilimizin de tek kişi tarafından değil demokratik kurallarla yönetilmesini istiyoruz. Birisi olmaz deyince hak ve özgürlüklerimizin elimizden alınmasını istemiyoruz.

ÖĞRETMENLERİMİZİ CUMHURİYET ÖĞRETMENİ OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ

Milli Eğitim bir ülkenin geleceğinin teminatıdır. Sürekli değişen eğitim sistemi ve sınavlar nedeniyle geleceğimiz karardı. Değişen Lise Geçiş Sınavı sonrası ilimizde sınavla öğrenci alacak nitelikli okullar açıklandı. Öncelikle okullarımızın nitekli niteliksiz olarak ayrıştırılmasına karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum. İlimizde Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sahipata Anadolu İmam Hatip Lisesi, Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Süleyman Demirel Fen Lisesi, Afyon Lisesi ilimizdeki nitelikli okullar olarak belirlendi. Bu belirleme gerçekten anlaşılmaz. Geçen yıl en düşük puanla öğrenci alan SahipataAnadolu İmam Hatip Lisesi nasıl nitelikli okul oldu. İlimizin en önemli okulları arasında bulunan Ali Çağlar ve Kamil Miras Anadolu Liseleri niteliksiz okullar, Sahipata Anadolu İmam Hatip Lisesi, EML nitelikli.

Milli Eğitimde sorunlar hiç bitmiyor. Bu sakat anlayışla bitmeyecek de. Eğitimin en önemli unsuru ise öğretmenlerimizdir. Çocuklarımızın davranışlarının gelişmesinde önemli roller üstlenen öğretmenlerimiz, çocuklarımıza her açıdan örnek olmaktadır. Doğaldır ki öğretmenlerimizin kılık kıyafetleri de çocuklarımız için bir model oluşturmaktadır. Biz okullarda eğitim ve öğretim görevini üstlenen tüm öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin cumhuriyet öğretmenine yakışan, meslek saygınlığına uygun bir şekilde giyim kuşamlarına, saç ve sakal traşlarına dikkat etmeleri bu konuda yasal düzenlemelere uymalarını bekliyoruz. Kılık kıyafet serbestisi bunu istismar edenler için adeta fırsata dönüşmüştür. Sandıklı Milli Eğitim müdürünün de, merkezdeki okul müdürlerinin de, Dinardaki öğretmenimizin de dikkat etmesi gerekir. Sorulduğunda sendika kararı nedeniyle, protesto hakkını kullandıklarını, bu yüzden sakal uzattıklarını ifade edenlere 2 yıldan beri tepki göstermeyen İl Milli eğitim müdürümüzün cevabını bekliyoruz.

AKÜ’DE FETÖ’NÜN AYAKLARI DURUYOR MU?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bir kişi, bir araştırma görevlisi ve üç akademisyeni katletti. Kaybettiğimiz bilim insanlarına Allah’tan rahmet diliyoruz. Ancak ölen kişilerin kanları bu muhbirliğe vatandaşı davet edenin yakasında olacaktır. İktidarın herkesi muhbirliğe zorladığı bir ortamda vatandaşlar, muhtarlar, bakkallar muhbirliğe zorlandı. Ortalık ihbardan geçilmez oldu. Bu katliamı yapan kişi de, kime kızdıysa FETÖ’cü diye damgalamış. Çamur atmış. Kimse korkudan bir şey söyleyemiyor. Bu olay göstermiştir ki ülkede adeta bir cadı avı başladı, herkes korkuyor.

AKÜ’de durum çok mu farklı? Hayır. Üniversite bünyesinde FETÖ’cü olduğu herkes tarafından bilinen şahıslar elini kolunu sallayarak dolaşırken, O’nu,Bu’nu suçlamaya devam ederken, yönetim kademelerini işgal ederken gerçekten suçlu olmayan birçok öğretim üyesi KHK ile görevinden atıldı. Atıldı ancak haklarında kanuni işlem yapılmadı. Bu nasıl bir mantıktır. Suçluysa mahkemeye sevk edin, suçsuzsa görevine iade edin.En fazla öğretim üyesinin görevden alındığı üniversitelerin başında gelen AKÜ’de yönetim kadroları göreve devam ediyor. Nasıl ki FETÖ’nün siyasi ayağı yok. Üniversitelerde de önetici ayağı yok. Tüm suçlular üniversiteye gökten zembille indi.

Siz bir örnek. Baba FETÖ soruşturmaları nedeniyle KHK ile işten atılıyor. Aç ve açıkta kalıyor. Uzun zaman sonra suçsuzluğunu ispat ediyor, ancak dosyasına birkez damga vuruldu. Bu sırada kızı devlet dairesinde iş başvurusu yapıyor. Yazılı sınavı tam puanla kazanıyor. Sözlü sınavı geçiyor. Güvenlik soruşturması sonrası göreve atanmıyor. Babanın suçsuz yere çektiği ceza yetmiyor, bir de hiçbir suçu günahı olmayan çocukları cezalandırılıyor. Gerçek suçlulara kimse dokunmuyor.

Her türlü haksızlığa, her türlü hukuksuzluğa zemin hazırlayan, gazetecilerin, öğretim üyelerinin, avukatların, doktorların, öğrencilerin, gazetecilerin hapse atılmasına neden olan OHAL’i kabul etmiyoruz. Demokrasiye vurulan darbeyi kabul etmiyoruz.

TÜRK LİRASI PAÇAVRA HALİNE GELDİ

AKP Ekonomiyi yönetemiyor ama şişirilmiş ve çarpıtılmış rakamlarla övünmeyi marifet sanıyor. Ekonomi halkın sofrasıdır, ekonomi halkın huzurudur, ekonomi istihdam, emek ve alın terinin karşılığıdır, ekonomi gelirde adalettir. Türkiye’nin büyük şirketleri tek tek batıyor daha Ülker firması bankalarla borç yapılandırması isteğiyle bir ay olmadan şimdi Doğuş grubu aynı talepte bulundu. Sırada pek çok şirketin bulunduğunu biliyoruz. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Türk ekonomisi ile ilgili tehlikeye dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bu hafta itibariyle Türk Lirası Dolar, Euro ve Sterlin karşısında tarihinin en düşük değerlerine düştü. Dolar: 4,1, Euro 5,1, Sterlin 5,84 TL oldu.İşsizlik %10,9. Faiz % 14,5 ülkemizde %14,5 iken ABD’de%2,3, İngiltere’de %0,88 dir. Dolar 4 TL’nin üzerine yerleşti.2017 yılı sonu itibari ile firmalarımızın 213 Milyar Dolar olan döviz açığı Ocak 2018 için 221 Milyar Dolara çıktı. Her bir kuruş kur yükselmesi dolayısıyla 2.2 Milyar TL zarar ediyoruz. Kur kontrol altına alınmazsa iflaslar başlayabilir. Ülke bir krize sürükleniyor. Bu krizin sebebi OHAL kaynaklı siyasi baskılar ve adaletin ortadan kalmasıdır.”dedi.

Editör: Haber Merkezi