Demirkırkan: "Başkanlık Sistemini değil, vatandaşın sorununu düşünün"

Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanı Kemal Demirkırkan beraberindeki İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Bayat İlçesini ziyaret etti. Esnafla bir araya gelen Demirkırkan, "Birileri yatıp kalkıp Başkan Sistemini düşüneceğine vatandaşın sorunlarını düşünsün dedi.

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Bayat İlçesini ziyaret eden Demirkırkan ilk olarak CHP Bayat İlçe örgütü üyeleri ile bir araya geldi.
Daha sonra beraberindeki partililer ve Bayat İlçe Başkanı Mehmet Ali Üstün ile birlikte esnafı ziyaret eden Demirkırkan, "Ülkemizin bir sürü sorunu var. Bir yandan Suriye'deki Irak'taki savaş bir yandan ekonomik kriz bir yandan darbe girişimi oldu. Ülkemizde bu kadar sorun varken birileri yatıp kalkıp Başkanlık Sistemi düşünüyor. Önce vatandaşlarımızın sorunlarını çözelim sonra Başkanlık Sistemini gündeme getirelim" dedi.
Esnaf ziyaretlerinde ülkenin ekonomik durumunu açık bir şekilde gösteren bir çok manzara ile karşılaştıklarını belirten Demirkırkan, "Bayat ilçesinde kurulan pazara belde ve köylerden gelen bir çok vatandaş görmemize rağmen alış verişin neredeyse hiç yapılmaması ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik dar boğazı net bir şekilde gösteriyor. Dükkan ziyaretlerimizde de ilginç görüntülerle karşılaştık. İlçede kasaplık yapan bir esnaf gün boyu sadece 2,5 kilo et satabildiğini dile getirdi. İlçe de bulunan esnaflar çoğu zaman siftah yapmadan kepenk kapattıklarını söylüyorlar. Hangi dükkana gitsek esnaf kan ağlıyor" dedi.
Editör: Haber Merkezi