Demirkırkan: “Afyon'un kanayan yaralarının takipçisiyiz.” 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Merkez İlçe Başkanlığı'nın ülke ve şehir gündemine ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. Demirkırkan düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar caddelerinin seyyar satıcılardan geçilmediğini, kentte trafiğin gece gündüz 3 ekibe emanet olduğunu ve YÜNTAŞ çalışanlarının sorunları ile spor alanlarının ranta kurban edilip edilmediğini sordu

1 KASIM'DA SALTANAT BİTECEK

7 Haziran seçimlerine en hazırlıklı olarak giren plan ve projeleri olan tek partinin CHP olduğunun altını çizen Demirkırkan, "Emeklilerimize dar gelirli vatandaşlarımız için üretilen projeler, kadınlarımıza ve ailelerimize nefes aldıracak aile sigortası gibi projelerle halkımızdan oy istedik. Seçim sonrası halkımızın verdiği mesajı en net olarak algılayan ve ülke çıkarlarını parti çıkarları üzerinde tutan CHP çözümden yana bir duruş sergilemiştir. Verilen sorumluluğun farkında olarak masadan kalkan taraf olmamak ve halk iradesi doğrultusunda ülke sorunların çözecek uzun soluklu bir koalisyon hükümeti kurulması için elini taşın altına koyan CHP, bugün başı dik olarak seçmenin karşısına çıkacak tek partidir. Ön koşullar öne sürerek çözümden kaçan partilere halkımız geçmişte olduğu gibi 1 Kasım’da da gereken yanıtı sandıkta verecektir. CHP'liler için Afyonkarahisar’da kimin aday olduğu yada kimlerin sırlamaya girdiğinin bir önemi yoktur. Bugün yapılan bir kurtuluş mücadelesidir. Bu mücadele partimizin tüm üyeleri tarafından hep birlikte yürütülecektir. Cumhuriyeti kuran ve 1 Kasım 1922'de Saltanat'ı kaldıran bu halk inanıyorum ki 1 Kasım 2015 tarihinde Tayyip Erdoğan Saltanatı'na da son verecektir. Buradan tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisarda'da örgütlerimizle, seçmenlerimizle, Cumhuriyete ve demokrasiye inanan tüm yurttaşlarımızla seçime hazır olduğumuzu ilan ediyoruz" dedi.

BASIN HALKLA İLİŞKİLER BİRİMİ VATANDAŞA CEVAP VERMİYOR

Kentin sokak ve caddelerinin seyyar satıcılardan geçilmediğini ifade eden Demirkırkan, "Seyyar satıcılar Afyonkarahisar'da her yeri kaplamış durumda. il dışından dahi seyyar satıcıların geldiği, zabıtaların hiçbir şekilde müdahale edemediğini görmekteyiz. Belediye'de Beyaz Masa ve Basın-Yayın Birim ve Halkla İlişkiler Birimleri'nin vatandaşların taleplerine gerektiği gibi ve zamanında cevap vermediğini duyuyoruz.

AFYON TRAFİĞİ 3 EKİPLEMİ DÜZENE SOKALMAYA ÇALIŞILIYOR?

Uzun bir süreden beri ilimizde belli saatlerde ve belli güzergahlarda aşırı yoğun trafik gözlenmektedir. İlimizde akşam saatlerinde Ali Çetinkaya Bulvarı, Gazlıgöl Caddesi, Ambaryolu, Kurtuluş Caddesi ve İzmir Karayolu'nda belirgin trafik sıkışıklığı oluşuyor. Bu yoğunluğa maalesef müdahale edilmiyor. Birçok ilde yürürlükte olan yeşil dalga ilimizde neden uygulanmıyor? Aldığımız bilgilere göre ilimiz trafiği Emniyet Müdürlüğüne bağlı 3 ekiple düzene sokulmaya çalışılıyor. Emniyet Müdürümüz hiç olmazsa trafiğin yoğun olduğu belirli saatlerde kavşakları daha fazla trafik polisi ile kontrol edemez mi?" dedi.

VATANDAŞ SU KESİNTİSİNDEN BIKTI

Demirkırkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Su kesintileri maalesef devam ediyor. Burhanettin Bey sürekli olarak eski boruların kötülüğünden bahsediyor peki yenileri farklı mı? Son kesintiden DSİ mühendisleri sorumlu, öncekinden bir başkası. Hırsızın hiç mi suçu yok? Vatandaşlarımız artık su kesintilerden bıktı.

YÜNTAŞ ÇALIŞANLARI HAKEDİŞLERİNİ ALAMADI

Bir diğer konu ise Afyonkarahisar Belediyesi'nin şirketi olan YÜNTAŞ'ta da sorun yaşandığını iddialarıdır. YÜNTAŞ çalışanlarına Belediye Başkanımız söz vermişti. YÜNTAŞ çalışanlarının kadroya alınacağı ve sendikal haklardan yararlanacağı açıklanmıştı. YÜNTAŞ çalışanları Hakem Heyeti'ne başvurdu. Hakem Heyeti'nin kararına rağmen YÜNTAŞ çalışanları, hakedişlerini alamadı. Bu sorun çözülmezse, şimdi olduğu gibi Kurban Bayramı'ndan sonra da YÜNTAŞ çalışanlarının yanında olacağız."

CHP'NİN KAPISI HERKESE AÇIK

Düzenlediği basın toplantısında kendisine "CHP, seçim için ittifak mı yapacak" şeklinde yöneltilen soruya cevap veren  Demirkırkan, "CHP Genel Merkezi'nden bir açıklama yapıldı. Bu seçimlere CHP'nin hiçbir ittifakla girmesi söz konusu değildir. Ancak CHP'nin kapısı, Cumhuriyet'in zor dönemlerinde herkese açıktır. Vatan Partisi gündeme geldi, Vatan Partisi dahil bize destek vermek isteyen tüm partilere kapımız açıktır" diye konuştu.

SPOR ALANLARI RANTAMI KURBAN EDİLİYOR?

CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, "Futbol Stadyumu ve Kapalı Spor Salonu’nun bulunduğu alan ranta kurban edilip futbol stadyumu ve kapalı spor salonunun yıkılması ve şehir dışına taşınması, bu alanın da TOKİ tarafından satılması ve imara açılması ile başlayan sürecin sıkıntıları yavaş yavaş yaşanmaya başladı. Spor yapılacak alanlarda, spor salonları, amatör ve profesyonel sporlar alanında sıkıntılar yaşanmaktadır. Öncelikle şunu söylemek istiyorum burada kurduğum her cümle insanlarımızın, ilimizin ve ülkemizin faydasınadır. Amatör ve profesyonel sporlar, kulüp ve sporcu sayıları gelişmişliğin önemli kriterlerinden birisidir. Spor alanlarının ve sporcuların desteklenmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Ancak ne pahasına? Ancak bunlar yapılırken bizlerden ne gidiyor, ne kadar para harcanıyor? Vatandaşlarımız bu konularda bilgilendirilmek zorunda" ifadelerini kullandı.

NEDEN YIKIYORUZ, NEDEN YAPIYORUZ?

Demirkırkan, "Öncelikle yeni yapılan kapalı spor salonları neden açılamıyor? Birisinin Tavan yüksekliğinin, diğerinin seyirci kapasitesinin düşük olması nedeniyle profesyonel karşılaşmaların oynanamayacağı doğru mudur? Kapalı salonun birisini neden yıkıyoruz da, hemen arkasına Anadolu Öğretmen Lisesi arka bahçesine İl Genel Meclisi marifetiyle, eski SSK alanına Spor Bakanlığı marifetiyle spor salonu yapılıyor. Salona bu kadar ihtiyacımız varsa şu an kullanılan salon neden yıkılıyor. İlimizde profesyonel spor kulüplerinin artması ve ilimizi üst liglerde temsil etmesi hepimizin ortak hedefidir. Bu amaçla Valilik, Belediye, İşadamlarımız ve vatandaşlarımıza görevler düşmektedir. Özellikle iş adamlarımızı bu bölgeden para kazanan orta ve büyük ölçekli şirketlerimizi spor kulüplerine katkı sağlamaya davet ediyorum. Belediyeler halkın yerel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için kurulan, halkın parasını halk için harcayan demokratik ve şeffaf olması gereken yerel yönetim organlarıdır. Bu amaçla kanunda Belediyelerin gelirlerinin bir bölümünü yerelde kurulan amatör ve profesyonel kulüplere destek için kullanması zorunluluğu getirilmiştir" dedi.

KULÜPLERE 3 TRİLYONA YAKIN KAYNAK AKTARILIYOR MU?

Afyon Belediyesi'nin yıllık 3 trilyona yakın bir kaynağı yeni kurulan Basket ve Voleybol Kulüplerine aktardığı şeklinde iddialar yer aldığını belirten Demirkırkan, "Basket, voleybol ve futbol takımlarına Belediye'den aktarılan tutar ne kadardır? Aktarılan paralar karşılığında elde edilen başarılar nelerdir? Belediye Basketbol ve alt yapı takımlarının yöneticileri ve Genel Menajerleri kimlerdir? Bu kulüplerimiz işin ehli ellere teslim edilmiş midir? Bu kişilere ücret ödenmekte midir? Kulüp antrenörlerimizin büyük kulüplerin antrenörlerinden fazla ücret aldığı söylentileri doğru mudur? Yanıbaşımızda Uşak Muratbey basketbol takımının çok düşük bütçelerle Avrupa kupalarında mücadele etiğini hatırlatmak isterim. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yeni yapılan Futbol Stadyumu TOKİ’den 2 aylığına kiralanmış ve büyük takımlarımızın ilimizde maç yapmaları sağlanmıştı. Bu organizasyon için katkısı olanlar teşekkür ediyorum. Ancak bu karşılaşmalar sonrası kira, konaklama, ağırlama giderleri ve bilet gelirleri arasındaki denge nasıl sağlanmıştır? Profesyonel kulüplerimize bu derece yardım yapılırken amatör kulüplerimiz neden unutulmaktadır. Anadolu kulüplerinde alt yapıdan yetişen oyuncu olmadığında başarı ve sürdürülebilirlik mümkün değildir. İlimizde 124 adet Amatör Salon Sporları Kulübü, 82 adet Amatör Futbol kulübü faaliyet göstermektedir. Bütün bu kulüpler Valilik ve Afyon Belediyesinden destek beklemektedir. Belediyemiz tarafından 2014 yılında amatör kulüplere ne kadar destek sağlanmıştır? 2015 yılında planlanan yardım var mıdır? Afyonspor Basketbol ve Voleybol alt yapı ve profesyonel takımları nedeniyle kapalı spor salonunun tüm saatlerinin dolduğu, diğer okul salonlarının da kullanılmaya çalışıldığı, bu sebeple diğer kulüplerin çalışacak salon bulamadığı doğru mudur?" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi