Demirkırkan, “49 milyonun oyuna sahip çıkacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve iktidarı eleştirerek, “Yurdunuseven Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik içinde ki hayır isteğini düzenlediği basın toplantısında ortaya çıkardı” dedi

CHP İl Başkanlığında beraberindeki partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, “Biz seçim zamanlarında terör olaylarının azalmasını çok manidar buluyoruz. Bunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Her seçimden önce terör olayları bitiyor. Seçimin ardından yeniden eski gündemimize geri dönüyoruz. Geçtiğimiz gün ve önceki gün maalesef Şırnak Uludere de iki, Kars Kağızman’da iki, Bitlis’te bir askerimiz tuzaklanan patlayıcıların infilakı ile toplam beş askerimiz şehit oldu. Şehit olan askerlerimize rahmet, yakınlarına ve Türk Ulusuna başsağlığı diliyorum. Seçimle ilgili olarak sadece CHP’nin ya da hayır kararı içinde ki insanların değil, sivil toplumun ve sandıklara sahip çıkmak için kurulan örgütlerin de tepkileri devam ediyor. Daha önce ‘Oy ve Ötesi’ denilen sonra ‘Hayır ve Ötesi’ grubu geçtiğimiz hafta 15 bin kişi ile takip ettiği sandık seçim sonuçlarını ve yaşananları açıkladı. Kısaca mezardakilerin dahi oy kullandıklarının ispatlandığını, blok oylar kullanıldığını, fazladan basılan oy pusulalarının nereye, ne zaman ve kaçar tane gönderildiğinin hiçbir şekilde Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirtilmediğini açık ve net bir biçimde raporlarında ifade ediyorlar” dedi.

49 MİLYONUN OYUNA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Demirkırkan açıklamasının devamında şu şekilde konuştu: “Buradan da anlaşılıyor ki aslında çok komplike ve önceden hazırlanmış bir hırsızlıkla karşı karşıyayız. AB AGİD raporu detayları açıklandı. İyi, kötü herkes bu rapordan bilgi sahibi oldu. Ancak ben bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Raporda deniyor ki, ‘Evet kampanyası ezici çoğunlukla pozitif tonda televizyonda ki yayın zamanının yüzde 76’nı, günlük gazetelerde ki yayın zamanının yüzde75’ni evet kararına ayırmıştır. Hem televizyonlar hem de gazeteler yüzde 75 oranında evet kararına çalışmıştır. Kamu medyası ve özel medya arasında bu durumda bir değişiklik gözlenmemiştir’ diyor. Raporda; ‘Gözlemcilerin sandıklar açıldıktan sonra gözlem yapmaları engellenmiş, güvenlik güçlerince dışarıya çıkartılmalarıyla sandıklara erişmeleri engellenmiştir’ ifadeleri bulunuyor. CHP olarak sandıklara ve oylarımıza evet verenlerin de hayır verenler olmak üzere 49 milyonun oyuna sahip çıkmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Son günlerde yaşadığımız önemli konulardan bir tanesi de Avrupa Konseyinin ‘Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi’ konulu oturumda Türkiye’yi siyasi denetim altına alma kararı var. Maalesef bu kararla birlikte Türkiye 2014’de çıktığı siyasi denetim sürecine yeniden geri dönmüş oluyor. Yani 13 yıl geriye döndük. Anayasa değişikliği ile tek adam rejimi kurmayı hedefleyen bu iktidar ülkemizi de hızla uygar ve demokratik dünyadan koparıp, AB Üyeliği hedefinden de hızla uzaklaşmaktadır. İktidarın Türkiye’yi AB hedefinden kopma politikasını kesinlikle ret etmekle beraber bu kararı kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bir taraftan Avrupa Konseyi kararını eleştiriyoruz. Ancak buna yol açan demokratik uygulamaları sonuna kadar açan iktidarı da bu yönde eleştiriyoruz. Bugün ‘AB bizim için bir seçenek değil’ diyen AKP 15 yıl önce iktidara gelirken hatırlanacaktır AB’ne giriş için söz vermiş bunun için oy istemişti. Yine bir yalanla karşı karşıyayız. 13 yıl önce söyleyen sözler buhar olup gitti.”

SORUNLAR DEVAM EDİYOR

Türkiye’de yoksulluk sınırının 4 bin 945 lira olarak saptandığını belirten Demirkırkan, “Asgari ücretin bin 406 lira olduğu bir ülke de açlık sınırının bin 518 lira olduğunu hatırlatmak isterim. Bu kadar ekonomik sıkıntı çekenlerin bir ankette Afyon’u mutlu yaşanan şehir konumunda ikinci sıraya getirmeleri de gerçekten dikkate değer bir araştırma gibi geliyor. 1 Kasım seçimleri öncesi tek parti iktidarıyla ülkeye istikrarın geleceği, ekonominin düzeleceği söyleniyordu. Ekonomi düzene girmedi. Tek parti iktidarı ile terörün biteceği söylendi. Bitti mi hayır. Şehitlerimizle kahroluşumuz ve üzüntümüz devam ediyor. Biz sonuçları takibe devam edeceğiz. Ancak ülkemizin çok iyi yerlere gitmediğini ben düşünüyorum. Ülkemizde ve Afyonkarahisar’da FETÖ soruşturmaları devam ediyor. Biz kimse FETÖ terör örgütü demezken F tipi örgüt yapılanmasından söz ettik. İlimizde de davalar devam ediyor. Yerel bir gazete de biz Öğretim elemanlarının maaşlarından himmet parası adı altında para verilip verilmediğini haber aracılığıyla sormuştuk. Hastanelere alınan kişilerin İl ve İlçe Başkanlıklarınca alınıp alınmadığını sormuştuk. Bu yazımızı yazan gazeteye Mayıs ayında bir tekzip gelmişti. Biz tüm bunları çok önce, 17-25 Aralık tarihlerinde ve 15 Temmuz darbe kalkışmasından önce de söyledik. Ülkenin birçok yerinde FETÖ terör örgütünün işlemler ve haksızlıklar yaptığını ifade ettik” dedi.

HAYIR İSTEĞİNİ ORTAYA ÇIKARDI

Demirkırkan, “Sayın Yurdunuseven’e basın toplantısında devlet işleri ile parti işleri ayrıdır. Parti işlerini sürdürürken elbette devlet işlerini bir kenara bırakamayız. Devletin de işleri yürümek zorundadır. Dolayısıyla resmi açılışlarda olacaktır açıklamasını yapmıştır. Güzel biz buna memnun olduk. Ancak herhalde devletin işleyişi 16’ndan sonra bitti. Artık biz ne Bakanımızdan, ne Başbakanımızdan ne de Cumhurbaşkanımızdan hiçbir açılış göremiyoruz. Biz isteriz ki referandumdan sonra da açılışlarına devam etsinler. Hepimiz biliyoruz ki Afyonkarahisar Valiliği açılalı 1,5 yıl oldu. Sayın Bakanımız aynı valilik binasını yeniden açtı. Aynı toplantıda Sayın Yurdunuseven’in içinde ki hayır tercihinin ortaya çıkardığını düşünüyorum. ‘Tek adam olabilmesi için darbe olması lazım. Olağanüstü hal olması lazım, sandıkta şaibe olması lazımdır. Bunların hangisi Türkiye’de var?’ demiştir. Güler misiniz ağlar mısınız diyerek Sayın Yurdunuseven’e ben cevap vermek istiyorum. Ya o Türkiye’de yaşamıyoruz ya da biz başka bir ülkede yaşıyoruz. Ülke de 15 Temmuz da bir darbe oldu. 16 Temmuz da AKP darbesi oldu. Bunu hepimiz biliyoruz. OHAL yine uzatıldı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar giden bir sandık şaibesinden bahsediliyor. Ben Sayın Yurdunuseven’in açıkça hayır isteğini ortaya çıkardığını düşünüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi