DEMİREL, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ.

Afyonkarahisar MHP İl başkanı Raşit Demirel, yaptığı basın toplantısında:

“DEGERLİ DAVA ARKADAŞLARIM,

AFYONUMUZUN ÇOK DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI,

 Öncelikle hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Türkiyenin çalkantılı günler yaşadığı şu son günlerde belirli odakların kurgusuyla yapılmaya çalışılan ve adına baskın seçim dediğimiz 1 kasım seçimlerine MHP olarak nasıl baktığımızı ve nasıl hazırlanacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Değerlendirmelere geçmeden önce, 11 eylül günü Mekke’de şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle Mescid-i Haram’da bir vincin hacı adaylarının üzerine devrilmesinden dolayı şimdiye kadar 107 kişinin vefatı, 238 kişininde yaralandığı bildirilmiştir. hepimizi derinden üzen bu kazada 8 Türk hacı adayının da hayatını kaybettiği 21 hacı adayımızın ise yaralandığı bildirilmiştir. Hac faraziyesini yaparken hayatlarını kaybeden din kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Ayrıca İsrail tarafından Mescid-i Aksa’ya düzenlenen saldırıları MHP olarak protesto ediyor ve kınıyoruz.

 Sayın Basın mensupları.

7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye adeta kaosa sürüklenmektedir. 7 haziran seçimlerinde AKP tek başına iktidarı kaybetmiştir.  276 milletvekilinden 18 milletvekili eksik çıkardığı için iktidarı kaybeden AKP, beştepede oturan kişini talimatını uygulayarak,  ayak oyunları yapmaya başlamıştır. CHP ile otuz altı gün koalisyon görüşmesi yaparak Türk halkının aklıyla adeta dalga geçmeye çalıştılar. Daha önceki hükümette görev alan ve AKP içerisinde etkin görevler üstlenen sayın Bülent Arınç, geçtiğimiz gün bir televizyon programında, “Koalisyonu bizimkiler kurmadı” diyerek gerçekleri milletimize itiraf etmiştir.  Sayın Bülent Arınç konuşmasında, “ Ben hep koalisyon tercihinden yana oldum. Seçim benim tercihim değildi. Başbakanda bunu çok iyi götürdü ama kurulamadı. Bir tek örnek vereyim: Kocaeli’nden bir milletvekili arkadaş geldi. ‘Niye hükümet kurmadınız diye sormuşlar. O da açıklamış, ‘Bizimle hükümet kurmadılar’ demiş. Ak Partili vatandaşın cevabı, ‘Bizi aldatmayın’ olmuş. ‘Siz 40 günde bir hükümet kuramadınız’ demiş. 4 günde kırlangıç bile yuvasını yapar, yahu siz 40 günde bir hükümeti kuramadınız. İnsanların ilminden ziyade irfanına bakmak lazım. Biz hükümet kurabilirmiydik? Bence Kurabilirdik. Niye koalisyon olarak kuramadık? Kurulmadı?  Sonuç itibariyle kurulmadı. Şimdi biz yuvarlana yuvarlana bir seçime gidiyoruz. Bu seçimin ne getirip ne götüreceğini kendi aramızda da tartıştık. Tarihe tanıklık olsun diye de ben bildiklerimi söylüyorum.” Diyor sayın Bülent Arınç. Bu bir itiraftır. AKP, koalisyonu kurmaktan kaçınmıştır. Türkiyenin kan gölüne dönmesine seçim ihtirasından dolayı göz yummuşlardır. AKP nin gözünü iktidar hırsı bürümüş, çevresinde olanları görmemezlikten gelmiştir. Bir başka örnekle AKP’yi anlatmaya devam edeyim. O zamanki Başbakan, şimdilerin cumhurbaşkanı sayın Erdoğan,  8.01.2010 tarihinde bakın ne demiş; “Şimdi birkaç gündür sayın Baykal bir yandan, sayın Bahçeli bir yandan seçim kelimesini telaffuz etmeye başladılar. Yahu el insaf, daha 9 ay önce ülkede seçim yapıldı ve haliniz ortada, sonuçlar ortada. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Yani siz güreşe doyacaksınız diye her yıl seçime gidemeyiz ki? Anayasa ne diyor? ‘Seçimler 4 yılda bir yapılır’. Şimdi kaç yıl oldu? 2.5 yıl.. Daha 1.5 yıl var. Bırakınız seçim yapmayı seçim kelimesini teleffuz etmenin dahi bu ülkenin ekonomisi üzerindeki etkilerini bile bunlar düşünmüyorlar, düşünmek istemiyorlar. Çünkü bunların ülkenin derdi, ülkenin kaynaklarının güçlenmesi diye bir dertleri yok. Bunlar ‘ne yapalım da ülke karışsın’ diyorlar. Mesele bu. Ama karıştıramayacaklar. Ne yaparsanız yapın, karıştıramayacaksınız. İster Ergenekon’un avukatı olun, ister bilmem neyin avukatı olun, çetelerin avukatı olun, mafyanın avukatı olun, bu ülkeyi karıştıramayacaksınız.”

Değerli basın mensupları.

İki örnekle sizlere AKP yi anlatmaya çalıştım. Ülke kan gölüne dönmüşken 1 kasım baskın seçimi yapmak çok akıl karı değil. Ekonomi bozuk. Dolar 3 lirayı geçti. Düğün altını el yakıyor. 180 lira. Ülke bu kadar sıkıntı içerisinde iken bir kişinin kaprisi ve ihtirası yüzünden seçime gidiyoruz. Seçim olacak geriye dönüş yok. Yaklaşık 110.000 0yla bir milletvekili çıkarmıştık.. Oyumuzu artırıp milletvekili sayımızı da oyumuzla birlikte artırmanın planlarını şimdiden yapmaya başladık. Geçtiğimiz hafta 14 aday adayı arkadaşımızın sizlere tanıtımını yaptık. Bu 14 arkadaşımız içerisinden beş arkadaşımızla seçim yarışına gireceğiz. İşimiz kolay olmayacak bunu biliyoruz. Yarış sadece AKP ile değil aynı zamanda hem Recep Tayyip Erdoğan’la hemde Devlet ve belediye imkanlarıyla yarışacağız. Son zamanlarda Afyonumuzda sık sık suların kesilmesini çok manidar buluyoruz. AKP hükümeti 1 kasım seçimleri için terörle insanlarımız üzerinde algı yaparken, Afyon belediyesi de hafta sonları suları keserek halkımıza seçim tehdidi mi yapmaya başladı? Bu konuda vatandaşlarımız partimize gelip serzenişte bulunmaya başladılar. Umarım Afyon belediyesi suyu tehdit konusu yaparak böyle bir davranış içerisinde değildir.

Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”dedi.

 

Editör: Haber Merkezi