Demirel: “Afyonkarahisar İstiklal Madalyasını hak ediyor”

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, Afyonkarahisar’a İstiklal Madalyası verilmesi için herkesin destek olması gerektiğini söyledi
Kurtuluş Savaşı’nda Afyonkarahisar’ın büyük bir destan yazdığını ifade eden Demirel, “MHP Milletvekili Mehmet Parsak’ın verdiği kanun teklifi bizleri son derece mutlu etti. Biz hem Afyonkarahisar’a hem de Çanakkale’ye İstiklal Madalyası verilmesini istiyoruz” dedi
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın Afyonkarahisar’a İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM’ye kanun teklifi vermesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden MHP İl Başkanı Raşit Demirel, toplum olarak bu kanun teklifine sahip çıkılmasını istedi.
İLİMİZE ÇOK YAKIŞACAK
Afyonkarahisar’ın Kurtuluş Savaşı’nda büyük bir destan yazdığını ifade eden Demirel, “26 Ağustos 1922 sabahı yurdun dört bir yanından gelen kahraman askerlerimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük bir taarruz başlatmıştır. Bu büyük taarruz 9 Eylül 1922 tarihinde nihayi sonuca ermiştir. Bu yönüyle 26 Ağustos’ta başlayan büyük taarruza ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’ın İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmesini arzu ediyoruz” dedi.
HERKES SAHİP ÇIKMALI
Afyonkarahisar’a İstiklal Madalyası verilmesi için MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsakx’ın verdiği kanun teklifine herkesin sahip çıkmasını isteyen Demirel, “Bu güzel olaya tüm Afyonkarahisar halkının ve sivil toplum örgütlerimizin destek vermesini istiyoruz. Böylesi önemli bir adıma bizlerde katkı sunmaya hazırız” dedi.
AFYON VE ÇANAKKALE UNUTULMAZ
Afyonkarahisar’ın yanı sıra Çanakkale’de de büyük bir destan yazıldığına dikkat çeken Demirel, “Çanakkale bir devrin kapandığı ve yeni bir devrin başladığı yerdir. Çanakkale neyse Kocatepe odur. Biz Çanakkale ve Afyonkarahisar’ın İstiklal Madalyası ile onurlandırılmasını arzu ediyoruz. BU iki mübarek şehir bu madalyaları çoktan hak etmiştir” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi