DEMİREL, “ADALET OLMADAN DÜZEN OLMAZ!”

MHP İl Başkanı Raşit Demirel, basına yaptığı yazılı açıklama ile gündemi değerlendirdi.
MHP İl Başkanı Demirel, ülkede istikrarlı bir dış politika izlenmediği için sürekli saldırıya maruz kaldığımızı belirterek, AKP hükümetini dolaylı olarak eleştirdi. Demirel açıklamasında; "Ülkemizin son yıllarda yaşadığı vahim durumun sebebi, elbette ki 15 yıla yakın bir süredir tek başına hükümet olan AKP iktidarıdır.
15 yıldır yaptığı yanlışlarının, yetersizliklerinin, ve ben yaptım oldu zihniyetinin sonucunda maalesef Türkiye sıkıntılı günler yaşamaktadır. MHP olarak bu duruma gelinmemesi için sorunları sürekli gündemde tutmaya çalıştık. Çırpındık, dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık ama başaramadık. Şimdi korktuklarımız başımıza gelmeye başladı. Yaşanan son olaylar karşısında ABD ve AB tarafından adeta kuşatıldığımızı  ve üçüncü sınıf ülkelerle eş değerde tutulmaya çalışıldığımızı gördük. Kim bilir bundan sonra beklide çok daha karmaşık, çok daha sıkıntılı ve amansız saldırılara muhatap olacağız. Buna hazırlıklı olmalıyız.
MHP olarak, ‘Ne yapalım olan oldu’ diyerek bir kenara çekilemeyiz. Bu durumda kendi hesaplarımızı, siyasi kazançlarımızı bir tarafa bırakıp el birliği ile bu tehlikeli çemberden çıkmalıyız. Bir defa daha belirtelim ki, hepimizde bu geminin içindeyiz. ‘AKP'den kurtulalım’ derken, ülkenin felakete sürüklenmesine asla izin veremeyiz. Önce ülkemize, vatanımıza sahip çıkacağız. Sonrasında yine kendi hesaplarımıza döner, yine siyasi mücadelemizi sürdürürüz. Ama önce bölünmez bütünlüğümüzü sağlayıp, bu kesif saldırıyı bertaraf etmemiz gerekmektedir.
MHP'nin özellikle 15 Temmuz sonrasında yapmaya çalıştığı da kelimenin tam anlamıyla budur. Hala derin uykusundan uyanamayan ve olanları  hala anlayamayan varsa, geriye dönüp ülkenin düştüğü duruma bir baksınlar. Şimdi siyaset ve oy toplama zamanı değildir. Türkiye ateşler içerisinde kavrulmaktadır. Ülke elimizden kayıp gittikten sonra siyaset yapsak ne olur? Oy toplasak ne olur? Ülkede huzur yokken, insanlarımız yarı aç dolaşırken yanlışta ısrar edip, insanları kişisel kaprislerden dolayı sıkıntı içerisinde koymak, ülkeye ihanetten başka bir şey değildir. Huzuru tesis etmek için ilk önce hukukun üstünlüğünü sağlamalısınız. İnsanlarımıza hukukun herkese eşit mesafede olacağını göstermeli, birisini yükseltme sevdasından vazgeçilerek hukuk kuralları içerisinde kalınmasına özen göstermelisiniz.
 
Editör: Haber Merkezi