DEMİREL: “AÇILIM SÜRECİNE KENAR SÜSÜ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR”

MHP Afyon il başkanı Raşit Demirel yazılı basın açıklamasında:

“Ülkemiz yaşanan terör olaylarından dolayı çok kötü günler yaşanmaktadır. Şuna inanıyoruz ki bu yaşanan kötü günleri aşacak güce, terörü yok edebilecek  inanca sahibiz. Türk ordusu ve güvenlik güçlerimiz yapılan bu mücadeleden canı pahasına da olsa muzaffer çıkacaktır. Türk Milleti olarak bizler de dosta düşmana karşı birlik ve beraberliğimizi her zaman muhafaza edeceğiz. İki gün önce müttefikimiz olarak bildiğimiz Amerika’nın güvenlik nedeniyle Adana (İncirlik), İzmir ve Muğla’daki askeri personelin  ve ailelerinin Türkiye’den ayrılmasını istemesi, terör örgütüne moral, Türk milletine de yapılmak istenen psikolojik baskıdan başka bir şey değildir. Terörün kimler tarafından beslendiğini ve kimler tarafından silahlandırıldığını iyi bilmeliyiz. Akıldan asla çıkarmamalıyız ki, Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Hükümetin terörle olan mücadelesini desteklerken şehit kanı üzerinden siyaset yapmasını da şiddetle kınıyoruz. Sayın başbakanın kameralar karşısında şehit olan bir üsteğmenimizin ailesini arayarak canlı yayında ağlamaklı bir sesle taziye dilemesi, açılım dedikleri ihanet sürecine kenar süsü vermekten başka bir şey değildir.                
 
TECAVÜZ MEŞRULAŞTIRILMASIN, ÇOCUK İSTİSMARININ ÜSTÜ ÖRTÜLMESİN.
Kamuoyunda infial yaratan, Türkiye’nin su yüzüne çıkan en büyük çocuk istismarı iddialarının araştırılması, fail veya faillerinin yargılanması, sorumluluğu olanların korunması  yerine derhal cezalandırılması gerekmektedir. Nitekim Karaman’da vakıf ve derneklere ait olduğu öne sürülen evlerde barınan 10 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunan öğretmen M.B. hakkında Milli Eğitim Bakanlığınca soruşturma açılmış, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından da meslekten ihraç edildiği açıklanmıştır. Ülkemizde faaliyet gösteren vakıf ve dernekleri yan kuruluş olarak görüp, şirin göstermeye çalışmak yada siyasi güç kullanılarak ört bas etmeye kalkmak Müslümanlığa yakışır bir davranış değildir.
 
HASIMLARA EYYY…  RIZA’YA BEYYY…
17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Rıza Zarrab, ABD’de tutuklanmıştır. Bu tutuklama hadisesi sıradan bir olay olması gerekirken, Türkiye’de büyük bir dalgalanmaya neden olmuştur. Bir basın mensubu kaçak saraydaki bir kabul sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Zarrab’ın tutuklanmasını sormak istediğinde, Erdoğan’ın danışmanları “bizimle ne alakası var” diyerek o soruyu sordurtmamışlardı. İki gün sonra Adalet bakanı Bekir Bozdağ basın önüne çıkarak, “Soruşturmayı yapan ABD yargısının Türkiye’den bir talebi yok ama, Türkiye’deki paralel alçaklar ve alçakları sevenler Türkiye’ye bir operasyon iftirası uyduruyorlar” diyerek Zarrab’la ilgilenmesine bir anlam veremedik. Daha önce Zarrab’ı “hayırsever” diye niteleyen, savcıların değiştirilmesinden sonra tahliyesiyle ilgili “hak yerini buldu” yorumunda bulunan sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi gazetecilerin Zarrab’la ilgili sorusuna, “ülkemizi ilgilendiren bir konu değil” demiş, arkasından da, “Bu bir kara para aklama konusu mudur, değil midir? Bunun gerekçesini bilmeden böyle bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Ancak kara paranın babaları orada duruyor. Pensilvanya’da duruyor. Acaba yetkililer onlara bir değerlendirme yaptı mı? Geçenlerde hukuk büroları çok ilginç duyurularında bulundu. Paralel devlet yapısının ABD’de bir çok eğitim, öğretim kurumu var. Bu kurumlar içinde Amerika’nın charter schoolleri var. Bunları en güzel şekilde söğüşlediler. Bunlar ufak rakamlar değil. Yüz milyon dolarları aşan rakamlar. Öncelikle bunlara yönelik bir adım atsınlar. Bir adım atmadılar. Bir kişi değil, iki kişi değil. Ki biz kendilerini bu konuda uyardık, bu kişi ülkemizde de kara para aklamayı yaptığı gibi bu kişilerin koordine ettiği kişiler ülkemizde ya tutuklu ya da firarda. Bunları da duyurduğumuz halde dostumuz Amerika’daki yetkililer en ufak bir şey yapmadı.  Zarrab ile ilgili varsa bir şey onu zaten Rıza beyin avukatları gerekli şekilde verecektir, savunacaklardır. Bu zaten ülkemizle alakalı bir şey değildir” demiştir. Sayın Cumhurbaşkanının bu açıklamalarında Zarrab’la ilgili söylemlerini, Konuyla alakası olmasa bile paralel devletle ilişkilendirmesini, kısacası, Zarrab’la pensilvanya’yı karşılaştırmasını çok manidar bulduğumuzu, Bülent Arınç beye “o zat”, Muhalefet liderlerine “Eyyy” diye hitap ederken, Rıza Zarrab’a Rıza bey diye hitap etmesi bizleri derin bir düşünceye sevk etmektedir.
 
AFYON ŞEHİR STADYUMU
Belediye başkanımız sayın Burhanettin Çoban beyefendinin yeni yapılan stadyuma isim aradığını ve yeni stadyuma Sait Açba isminin verilmesini dillendirerek kamuoyu oluşturmaya çalıştığını duymaktayız. Sait Açba hocamız Kütahyalı olmasına rağmen Afyonu temsilen sanırım beş kez milletvekili oldu. Afyona ve daha çok Kütahya ilimize büyük hizmetleri olmuştur. Kütahya’da geniş bir caddeye isminin verildiğini biliyoruz. Kütahya’ya daha doğrusu kendi ilçesi olan Altıntaş’a havaalanı kazandıran Sait Açba hocamıza Kütahyalı hemşerilerimiz bir jest yapmalı ve Zafer hava alanının ismini değiştirerek yerine Sait Açba hava alanı adını koymalarının daha doğru olacağını düşünüyoruz. Yeni stadyuma gelince, Afyon Atatürk şehir stadyumunun yerine yapıldığı için yine aynı adı taşıması uygun olacaktır. Adı mutlaka değişmesi gerekiyorsa, Afyon arena, ya da Kocatepe arena şehir stadyumu denilebilir. İlla ki AKP milletvekillerinden birinin adı verilecekse buna da bir önerimiz olacak. 25. Dönem milletvekillerinden Halil Ürün beyle Prof.Dr Remziye Sıvacı hanımefendiler talihsiz bir şekilde kısa dönem milletvekilliği yaptılar. Halil Ürün bey ne de olsa 24. Dönem olarak milletvekilliği yaptı. Prof.Dr. Remziye Sıvacı hanım kısa dönem milletvekilliği yaptığı için meclisi tanımadan üniversitedeki kürsüsüne dönmek zorunda kaldı. Kısa dönem milletvekilimizi onere etmek ve kendisine yüksek derecede oy verip meclise gönderen AKP li seçmenlerininde gönlünü almak için yeni stadyuma Sait Açba yerine Prof.Dr. Remziye Sıvacı stadyumu denilmesinin daha uygun olacağı kanaatindeyiz.”dedi.
 
Editör: Haber Merkezi