Demirci, “Banka promosyon anlaşmaları güncellenmeli”

Afyon Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci ve sendika üyeleri, ‘Banka promosyon anlaşmaları güncellenmeli, Kamu Çalışanları hak kayıplarına uğramamalıdır’ diye sadece il merkezinde toplanan 1638 adet dilekçeyi protokolü imzalayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Afyon Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci ve sendika üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın eğitim çalışanları, öğrenciler, veliler ve tüm paydaşlar için hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Demirci, promosyon meselesi ile ilgili düzenlenen dilekçe kampanyasında toplanan 1638 adet dilekçeyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim etti. Başkan Demirci, “Bugün burada uzun zamandır gündeme taşıdığımız çalışanların promosyon meselesi ile ilgili düzenlediğimiz dilekçe kampanyamızda toplanan 1638 adet dilekçeyi İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edeceğiz.’Banka promosyon anlaşmaları güncellenmeli, Kamu Çalışanları hak kayıplarına uğramamalıdır.’ diye aylardır dilimizde tüy bitti.Sadece İl Merkezinde toplanan 1638 adet dilekçe eğitim çalışanlarının talebini net bir şekilde ortaya koymaktadır. Protokolü imzalayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yetkili Sendika bu sese kulak vermelidir, eğitim çalışanlarının talebini yerine getirmelidir”

“Samimi iseniz çekin imzanızı, yapın gereğini”

Yetkili sendikaya da seslenen Başkan Demirci, “ Promosyon güncellenmesi için attığınız imzayı geri çektiğinizi resmi kanallarla ve kamuoyuna beyan edin. Hukuki olarak protokol tartışmalı hale gelecektir, böylece protokolün yenilenmesi zorunluluğu doğacaktır. Gereğini yapmalısınız. Dilek ve temennide bulunacak durumunda değilsiniz, samimi iseniz çekin imzanızı, yapın gereğini. Aksi takdirde eğitim çalışanları sizi bu vebalin sorumlusu ilan edecek, gereğini de yapacaktır”

“Külfete ortak olanın nimete de ortak olma hakkı vardır”

“Eğitim Çalışanları eğitim - öğretim yılına yorgun ve moral olarak kötü durumda girmektedir” diyen Başkan Demirci “Ekonomik sıkıntılar had safhaya ulaşmıştır. Bu anlamda eğitime hazırlık ödeneği eğitim çalışanlarının tamamına verilmeli ve bir maaş tutarında olmalıdır. Külfete ortak olan memur, hizmetli tüm eğitim çalışanları az miktarda bir ücret olsa da bu nimetten faydalanmalıdır. Külfete ortak olanın nimete de ortak olma hakkı vardır. Öğretmenlerimiz ise bu yıl eğitim öğretimin başlamasıyla ilgili heyecanı yaşamaktan uzak meslek kanunu sıkıntısıyla cebelleşmektedir. Bir taraftan Sözleşmeli tanıdıkları için aile bütünlüğü bozulanlar, bir taraftan Öğretmenlik meslek yasası sorunu. Öğretmenlik Meslek Kanunu bildiğiniz gibi 4 Şubat 2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nin açıklandığı 23 Ekim 2018 tarihinden itibaren Türk Eğitim-Sen meslek kanununun içeriğinin ne olması gerektiği konusunda gündem oluşturmuştur. Gelinen noktada sadece kariyer planlamasını düzenleyen bir kanunla karşı karşıya kalınmıştır. Teklif, meslektaşlarımızı tatmin etmekten ve ihtiyaçları karşılamaktan son derece uzak bir hüviyetle kanunlaştırılmıştır. Ne yazık ki öğretmenlerin muhatap olduğu süreçler bu kanunda yerini bulmamıştır. Her zaman söyledik; öğretmenlerin kariyer planlaması sınav ile olmaz. Çünkü sınav sadece bilgiyi ölçer oysaki öğretmenlik sadece bilme mesleği değil, bildiğini öğrenciye aktarma mesleğidir. Tek ölçüt deneyim ve tecrübe olmalıdır”

“Sorunları çözerse Türk Eğitim Sen çözer”

Başkan Demirci, “Önümüzdeki süreçteki tüm gayretlerimiz, meslek kanununun içeriğinin adına yakışır bir şekilde zenginleştirilmesi olacaktır. Hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de siyasi partilerin en üst aktörleriyle yoğun temas halindeyiz. TBMM’nin açılmasıyla birlikte Türk Eğitim-Sen olarak hızlı ve yoğun bir şekilde başta kariyer düzenlemesindeki arazların giderilmesi olmak üzere, meslek kanununun adına yaraşır şekilde revize edilmesi noktasında gayretlerimizi sürdürüyoruz. Türk Eğitim Sen sınav yönergesi ve ilgili yönetmeliği mahkemeye taşımıştır, ancak Meslek Yasası revizyonu ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılabilir. Biz bu yasal düzenlenin yasama yılı başlaması ile revize edileceğini düşünüyoruz. Hatta diyoruz ki Öğretmenlik Meslek Kanunu düzeltmesi ‘YA OLACAK YA OLACAK’. Biz istediğimizi masada alma imkanını sonuna kadar kullanacağız. Şunu da tüm eğitim çalışanları biliyor ki sorunları çözerse Türk Eğitim Sen çözer. Türk Eğitim Sen eğitim çalışanlarının güven ve umut kapısı olmaya devam edecektir”

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan 1638 imza İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Basın açıklamasına Kamu Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Öztürk, Türk Büro Sen Şube Başkanı İsmail Akman, Türk Ulaşım Sen Şube Başkanı Gökhan Demirel, Türk Sağlık Sen Başkan Yardımcısı Nihat Candan, Türk Eğitim Sen Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi