“Delege seçimlerimizle 2023 hedeflerinin adımlarını atıyoruz”

Afyonkarahisar merkez ilçe ve merkeze bağlı köylerde AK Parti üyeleri kongrelerde oy kullanacak delegelerin belirlenmesi için bugün sandık başına gitti. Seçimlere ilgi yoğun oldu. Burada bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen “Biz delege seçimlerimiz ile birlikte şu anda teşkilatlarımızla 2023 hedeflerinin adımlarını atıyoruz” dedi.

AK Parti merkezde bugün delege seçimleri yapıldı. 35 binin üzerindeki üyenin sandık başına gittiği seçimlerde 400 delege için oy kullanıldı. Seçimlere AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve çok sayıda partili oy kullanmak için İl Başkanlığı binasına geldi. Seçimlere katılımın oldukça yoğun olduğu gözlendi. Seçimlerde her mahalle üyesi kendi mahallelerinin delegeleri için oy kullandı.

“Yenilenme ve muhasebe dönemi olacak”

Mahalle temsilcileri ile tek tek görüşen Başkan Sezen daha sonra kameraların karşısına geçerek bir açıklama yaptı. Sezen açıklamasında, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatının delege seçimlerini büyük bir coşku ile yaptıklarını ifade ederek şöyle dedi; “Afyonkarahisar merkezde 35 binin üzerinde üyemiz bugün hem merkez ilçemizde hem de köy ve beldelerimizde delege seçimi için sandık başına gitti. Delege seçim sürecimiz 6 -15 Aralık tarihleri arasında devam edecek. Tüm üyelerimizin ciddi bir katılım var. Biz demokrasi adına bu seçimin güzel bir faaliyet olduğunu düşünüyoruz. İnşallah 7. Olağan Kongremiz bizim tazelenme, yenilenme, muhasebe etme dönemi olacak. En alt birimimiz olan mahallelerdeki köylerimizdeki üyelerimizle birlikte bu süreci başlatmış bulunuyoruz.Daha kapsamlı, daha kucaklayıcı, toplumun her kesimine hitap eden bir anlayış içerisinde çalışacağız.Delege seçimlerimiz ile birlikte üç beldemizde kongremiz var.Bu kongrelerimizi yılbaşına kadar tamamlayacağız. Yılbaşı itibariyle de ilçe kongrelerimiz başlayacak.Daha sonra da il kongremiz ve ardından büyük kongremiz tamamlanmış olacak.

“AK Parti ortak akılla bugünlere gelmiş bir partidir”

“AK Parti 2001 yılında kurulduğu günden bugüne kadar hep halkımızın yanında olmuştur” diyen Sezen, “İstişare ile ortak akılla bugünlere gelmiş bir partidir. AK Parti bu milletin ta kendisidir.Mayasında hamurunda bizim milletimiz vardır. Afyonkarahisar halkımız da Sayın Cumhurbaşkanımıza AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar eşsiz destekleriyle yanında olmuştur.Seçimin partimiz, hemşehrilerimiz ve şehrimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Kendi içimizde bir demokratik yarış”

Türkiye'nin önümüzdeki süreçte yenilenmesi, çok daha güçlü bir motivasyon ve kadrolarla 2023 hedeflerine doğru yürüdüğünü kaydeden Sezen, “Biz delege seçimlerimiz ile birlikte şu anda teşkilatlarımızla 2023 hedeflerinin adımlarını atıyoruz. Bugün delegelerimizi coşku ile seçiyoruz. Sandıklarımız sabahın erken saatlerinde kuruldu. Mahalle mahalle bütün Afyonkarahisar olarak kendi içimizdeki bu demokratik yarışı sürdürüyoruz” dedi.

91 bin üye 400 delegeyi belirleyecek

Afyonkarahisar il genelinde 91 bin, merkez ilçede 35 bini aşkınüye var. Üyelere 400 delegenin seçimi için davetiye gönderildi. Yapılan seçimlere ilginin yoğun olduğu görüldü. Seçimler sonucunda her mahalle üyesi kendi mahallerinin delegeleri için oy kullandı. Merkez ilçede 58 mahalledeki partili üyeler kongrelerin tamamlanmasıyla 400 delegeyi seçmiş olacak.

Editör: Haber Merkezi