Değirmenayvalı Göletinin Temeli Atıldı
İlimiz Merkez Değirmenayvalı Kasabasına yaptırılan Gölet ve Sulama’sının temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Halil Ürün ile protokol üyelerinin katıldığı programda atıldı.
Halkoyunları gösterisinin ardından yapılan açılış konuşmalarında sırasıyla Değirmenayvalı Belediye Başkanı Adem Çavdar, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Milletvekili Halil Ürün söz aldılar.
Daha sonra kürsüye gelen Vali Balkanlıoğlu konuşmasında, suyun çok iyi planlanması gerektiğinden Türkiye'nin her yerine yeni barajlar ile yeni sulama sistemleri kurulduğunu vurgulayarak "Başbakanımız da bu işin çok farkında. Bakanımızın bize verdiği direktifler doğrultusunda yapılan tesisler ile sulanmadık yer bırakılmayacaktır. Afyonkarahisar'da sulanma imkanı olan her yer sulanacaktır. Doğal kaynakları korumak adına Afyonkarahisar ve Türkiye'nin her yerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor, Kaymakamlık yaptığım dönemde, bir baraj en az 15-20 senede bitiyordu. Şimdi öyle değil, dev projeler 3-5 sene gibi kısa zamanlar içerisinde gerçekleştiriliyor. İmkan ve şartlar bakımından Türkiye ileri seviyededir. Afyonkarahisar’a yapılan bu sayısız hizmette imzası, emeği ve büyük çabaları bulunan Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyorum.”dedi.
 Son olarak kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; ’’ Yaklaşık 1430 dekar araziyi sulayacak olan Değirmen Ayvalı Göleti ve sulaması, Değirmenayvalı’ya bolluk ve bereket getirecek. Eskiden çamurlar içerisinde zorluklarla sulamalar yapılırdı. Şimdi ise modern damlama ve yağmurlama sulama sistemleri kullanılmaktadır. Böylece suyumuzun bir damlası bile ziyan edilmeden sulama yapılacaktır. Bu ve bunun gibi tesislerin yapılmasıyla milletimizin daha iyi şartlarda yaşamını sağlıyoruz. Zaten milletimize her türlü hizmet vermek bizlerin boynunun borcudur. Başbakanımızın önderliğinde Türkiye ilerliyor ve gelişiyor. Yurt dışında paramız ve pasaportumuz değerlendi. Şimdi bütün dünyada itibarlı bir Türkiye var. IMF’ye borcumuz bitti, hatta borç bile verdik. Sadece durum bundan ibaret değil. Bütün Türkiye’de yatırımlar hızla devam ediyor. Bölünmüş yollar, okullar hastaneler ve daha birçok baraj ve içme suyu tesisler yapılıyor. Sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 4000’de fazla şantiyesinde geceli gündüzlü çalışılıyor. Daha önce yapılan tesislere birçok üst düzey yöneticiler gelirdi. Şimdi o kadar çok tesis yapılıyor ki Sayın Başbakanımız temel atmalara ve açılışlara yetişemiyor. Bu yüzden toplu açılış törenleri ile açılışlar yapılıyor. 2011 yılında 111 tesis ve 2012 yılında 112 tesisin 16 katrilyon maliyetle Ankara’dan toplu açılışları yapıldı. Bu sene amacımız 400 tesisin açılışını yapmaktır. Afyonkarahisar, Afyonkarahisar olalı böyle hizmet görmedi. 500 km bölünmüş yol yaptık, Zafer Havaalanını açtık, Afyon Kocatepe Üniversitenin dünyada sayılı olan fizik tedavi hastanesi olmak üzere birçok hastane açtık, üniversitemiz de yeni fakülteler açtık. Ayrıca Afyonkarahisar'da ne kadar gölet ve baraj varsa hepsi bitiriliyor. Bu yıl Afyonkarahisar'a 51 tane gölet ve sulamasının temelini atıyoruz. Açılışlarını da gelecek yıl yapacağız. İnşallah bunların hepsini gerçekleştireceğiz. Burada da temelini attığımız Değirmenayvalı Göleti ve Sulaması, Değirmenayvalı’ya hayırlı uğurlu olsun'' dedi. Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yüklenici firma yetkilisiyle pazarlık ederek 2015 yılında tamamlanması planlanan Değirmenayvalı Göleti ve Sulamasının 30 Ağustos 2014 yılında saat 11:59'da tamamlanması kararlaştırıldı.
Daha sonra Değirmenayvalı Göleti ve Sulaması’nın temeli başta Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere programa katılan tüm protokol üyeleri tarafından atıldı.
Editör: Haber Merkezi