DEFTERDARLIK TSE BELGESİ ALDI
Afyonkarahisar Defterdarlığı tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı’na (ZKA) sunulan ”Kurumsal Verimlilikte Hizmet Kalitesinin Arttırılması ve Sürdürülebilirliği” projesi kapsamında 3 hafta eğitim alan merkez birimleri personeli, kendi çabalarıyla kalite yönetim sisteminin gerektirdiği çalışmaları tamamlayarak ”TSE EN ISO 9001-2008 kalite yönetim sistemi belgesi” aldı.
Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, defterdarlık toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, defterdarlık merkez birimlerine, TSE EN ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alınması amacıyla ZKA’ya sunulan ”kurumsal verimlilikte hizmet kalitesinin arttırılması ve sürdürülebilirliği” adlı projenin başarılı bulunduğunu, proje kapsamında merkez birimlerinde görevli 30 personele eğitim verildiğini söyledi.
Merkez birimlerde görevli personelin kendi çabasıyla ”TSE EN ISO 9001-2008 kalite yönetim sisteminin” gerektirdiği tüm çalışmaları kısa sürede tamamlayarak, ”TSE EN ISO 9001-2008 kalite yönetim sistemi belgesi” aldığını ifade eden Ceylan, şöyle konuştu:
”Bilindiği üzere, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi’nin amacı mal ve hizmetlerin üretilmesinde tüm aşamaları belirleyerek her defasında aynı kalitede mal ve hizmet üretip sunmak, hizmetleri sunan çalışanla vatandaş memnuniyetini sağlamak, geliştirmek, daha etkin ve verimli hale getirmektir. Teknolojinin hızla değiştiği, her gün başka bir bilginin üretildiği günümüzde eski bilgilerle ya da yöntemlerle hizmet üretilemeyeceği, üretilen hizmetin ise kalitesinden bahis edilemeyeceği açıktır. Defterdarlığımız, sunulan hizmetlerin ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemi belgelendirilmesiyle bu konuda önemli bir adım atmıştır. Bilindiği üzere, kurumsal hizmet alanlarımızın çeşitli olması ve toplumun farklı kesimlerine hizmet verilmesi nedeniyle defterdarlığımızca sunulan hizmete güven duyulması, vatandaşlarımızın beklentilerinin karşılanması bizim için temel önem arz etmektedir. Çünkü, kurumsal kimliği güçlü ve topluma güven veren kamusal hizmet üretmek, kurumsal kaliteyi güçlendirerek hizmet alanlarımızdan biri olan vergi toplamayı etkinleştirerek, bölgesel kalkınmaya da katkı yapacaktır.”
Ceylan, kurumsal değişim sürecinin zaman alan bir süreç olduğunu değişime ve sürekli gelişmeye açık kurumsal politikaları ve çalışanlarla bu süreci kolayca aşacaklarını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi