Defterdarlık Personelinden Vali'ye ziyaret.
25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında 24. sü kutlanacak olan Vergi Haftası nedeniyle İl Defterdarı Mustafa Ceylan ve Defterdarlığa bağlı müdürler Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette 24. Vergi Haftası Kutlama Programı hakkında bilgiler veren İl Defterdarı Mustafa Ceylan; “malum olduğu üzere Vergi Haftası 1989 yılından bu yana geleneksel olarak kutlanmaktadır. Bu senede 24. sünü kutluyoruz. Vergi Haftası kapsamında amacımız vergiyi gündemde tutmaktır. Bu bağlamda gerek öğrencilere, gerek mükelleflerimize, gerekse personelimize yönelik değişik etkinlikler gerçekleştireceğiz. Yoğun bir şekilde bu haftayı kutlayacağız. Bu haftanın öncesinde öğrencilere yönelik satranç turnuvası düzenledik. 90 öğrencinin müracaatıyla yapılan turnuva sonucunda dünde dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdik. Bugünde başta zatıâliniz olmak üzere Belediye Başkanlığı ve diğer sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceğiz. Yarın yine öğrencilerimizi müdürlüğümüzde kabul edeceğiz. Seçilen 3 okula vergiyle alakalı bilgiler vermek üzere görevlilerimizi göndereceğiz. Çarşamba günü mükelleflerimize plaket vereceğiz. Panel gibi etkinliklerin yanında ağaç dikme, kan verme gibi etkinliklerimizde olacaktır. Bu kutlamalar artık geleneksel hale geldi. Bütün amacımız vergiyi gündemde tutmaktır. Bu bağlamda yerel gazetelerde personelimizin vergi yazıları çıkıyor. Umarım faydalı bir çalışma olur. Bu yüzden göstermiş olduğunuz ilgiden ve bizleri makamınızda kabul etmenizden dolayı size teşekkür ediyorum” dedi.
Vergi Haftası münasebetiyle Defterdarlık Müdür, yetkili ve çalışanlarının Vergi Haftasını kutlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu;’’ memlekette her türlü kamu hizmeti finans gerektiriyor. Vatandaşlar her türlü hizmeti devlet büyüklerinden talep eder. Mesela, köylere yaptığımız ziyaretlerde vatandaşların bizlere birçok talepleri olur. Ama bunların hepsi sonuçta bir kaynağa bağlıdır. Köprü, yol, hastane ve personel gibi birçok taleplerin sağlanması parasal kaynaklara bağlıdır. Dolayısıyla bir memleketin hizmet vermesi açısından iyi seviyelere gelmesi isteniyorsa, kalkınması ve ilerlemesi isteniyorsa hata gelişmek için alt yapının sağlamlaştırılması isteniyorsa bunların hepsinin de kaynağının temin edilmesi gerekiyor. Vergi halk arasında sevimsiz gibi geliyor. Çalışıyor, kazanıyor ve devletle paylaşılıyor. Bu güne kadar kazancını devletle paylaşan insanların, kamuoyunda yayılan olumsuz intibalardan dolayı verdiğimiz vergiler yerlerine gidiyor mu ve hizmet olarak bizlere ulaşıyor mu deniyordu. Ancak ülke demokratikleştikçe, şeffaflaştıkça, denetim mekanizmaları etkin bir şekilde görev yaptıkça artık somut anlamda verdiği yardımların ve vergilerin hizmet olarak kendine döndüğünü görüyor. Gönül huzuruyla ve rahatlığıyla bir vatandaşlık vazifesi olarak kendi elleriyle vergilerini veriyorlar. Buda bizim için sevindirici bir durumdur. Tahakkukta arttı, gelir düzeyi arttıkça tahsilâtta arttı. Sizlerin bu çalışmaları vergi bilincini oluşturma ve tüm gelişmiş ülkelerde yapılan her türlü hizmetin kaynağının olması gerektiği anlayışını oluşturma ve tüyü bitmedik yetiminde hakkının olduğu bilinci ve anlayışını oluşturmak için yapılan güzel bir uygulamadır. Bir hafta sürecek olan etkinliklerinize katılarak destek vermek isteriz. Sizleri tebrik ediyor çalışmalarınızın devamını diliyorum. Günümüz de bölünmüş yollarlardan gönül huzuruyla gidip geliyoruz. Limanlarımız, hızlı trenlerimiz, hava limanlarımız var, ülkemiz artık çok gelişti. Daha da kat edilecek mesafe var, ama sizlerinde çabalarınız bu süreçte çok önemli. Vatanımız için, hatta savunmamız için bile çok önemli. Yaptığız hizmetler iç sınırda nöbet tutan askerlerimizin yaptığı vazife kadarda kutsaldır. Bu anlamda tüm defterdarlık çalışanlarının başarılı çalışmalarının devamını diliyor, sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler temenni ediyorum” dedi.
Ziyaret, günün anısına İl Defterdarı Mustafa Ceylan’ın Vali İrfan Balkanlıoğlu’na plaket vermesi ile sona erdi.
Editör: Haber Merkezi