Darıca Afyonlular Derneği Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Geçtiğimiz hafta sonu Darıca Afyonlular Derneğinin 14.olağan genel kongresi gerçekleştirildi.

Dernek merkezinde yapılan kongreye, Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP ilçe Başkanı Gökhan Aktaş ve yönetimi katıldı.

AfyonKarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Burcu Köksal, Mehmet Taytak, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara telgraf göndererek kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Darıca Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Öztürk, Madef Federasyonu Başkan Vekili Ali Tınaztepe Bilecikliler Dernek Başkanı Yusuf Pehlivan, Bolular Dernek Başkanı, Tuzla Dernek Başkanı, Ergün Erdem ve yönetimi ve Saadet Partisi ilçe başkan yardımcısı Mustafa Gül, kongreye katılanlar arasında yer aldı.

Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili, Darıca Belediye Başkanı ve CHP ilçe Başkanı divandan söz aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Giresunlu olduğunu Afyonu çok sevdiğini, zaman zaman kaplıcalara gidip geldiğinden söz etti. Darıca AKP Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık Afyonluları çok sevdiğinden ve Darıca’da en yoğun 3’ncü il olduğundan söz etti. CHP İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ise,” Cumhuriyetin Kazanıldığı toprakların insanları, Sizler Atatürkün en güvendiği ve Cumhuriyet Ateşinin yakıldığı toprakların insanlarısınız, Kongreniz hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra Dernek Başkanı İbrahim Kazal’ın derneğe olan hizmetlerinden bahsederek mikrofonu Kazal’a verdi.

Kazal konuşmasında “Sevgili dostlarım, bu nezih günde siz hemşerilerim ile birlikte olabilmek benim için gerçekten büyük mutluluk, Sayın Başkanımızın adıma olan teveccühlerinden dolayı çok çok teşekkür ederim ama sayın Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekilimin söylemlerine katkı yapmak isterim. Afyonkarahisar ve Giresun TC’nin ilk kardeş şehirleridir ve bu karar 26 Ağustos 1922 yılında alınmıştır. Afyonkarahisar da Giresun Şehitliği vardır, Sayın Başkan Vekilimiz bir daha Afyonkarahisar’a gittiğinde bu Şehitliği ziyaret etmesini tavsiye ederim. Sayın Darıca Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık beye de sorum olacak: 17313 seçmeni olan Afyonlulardan Darıca belediyesinde kaç Afyonkarahisarlı çalışmaktadır?. İbrahim abi. Bu soruyu personel müdürüme sormalıydınız. Sayın Başkan siz Afyonlular Derneği kongresine geliyorsunuz, böyle bir soruya hazırlıklı olarak gelmeliydiniz. İbrahim abi bir hayli afyonlunun çalıştığını biliyorum. Sayın Başkan Darıca Belediyesinde 4 Afyonlu çalışıyor ve burasını AK Partinin arka bahçesi görüyorsunuz.”dedi.

Kongre gündem konularının görüşülmesinden ve seçimlerin yapılmasının ardından sonlandı.

Editör: Haber Merkezi