“Darbeye katılanlar müebbet, yardım edenler yardım oranında hapiste kalacak”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya FETÖ tahliyelerihakkında açıklamalarda bulundu. Özkaya açıklamasında, “Darbe suçunu organize edip katılanlar ölesiye kadar hapiste kalacaktır. Yardım edenler de yardımı oranında hapiste kalacaktır” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya FETÖ’nün medya yapılanması davasında verilen Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkındaki tahliye ve Mehmet Altan hakkındaki beraat kararları üzerine açıklamalarda bulundu.

“FETÖ dünyanın en sinsi ve hain terör örgütüdür”

Açıklamasına “Tahliyeler nedeniyle haklı olarak kızgın ve üzgün olduğunuzu görüyorum” diyen Özkaya şöyle dedi: “FETÖ, dünyanın en sinsi ve hain bir terör örgütüdür.Aklı olup da aksini düşünen ya ahmaktır ya da hain,aklı olmayanın zaten sorumluluğu yoktur. Bu örgüte acıdığımız zaman acınacak hale geliriz.”

“Terör örgütü yöneticiliği sucu 5-15 yıl hapis gerektirir”

Özkaya, “Şunu da unutmayalım; Darbe suçunu organize edip katılanlar ölesiye kadar hapiste kalacaktır. Hiçbir güç Allah’ın izni ile onları oradan çıkartamayacaktır. Yardım edenler de yardımı oranında hapiste kalacaktır. Fakat, terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği suçu 5-15 yıl arasında hapis cezasını gerektiren suçtur. Yani bu suçtan ceza alan kişi cezasını çektikten sonra “terör mahkûmu” olarak hapisten çıkabilir.PKK/DEAŞ/DHKP-C gibi örgütler için de aynısı geçerlidir” dedi.

“Türkiye bir hukuk devletidir”

Özkaya açıklamasındaTürkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, kanunların makam ve sıfatı ne olursa olsun herkesi bağlayacağını belirtti. Hukukun yanlışlarını kendi içinde düzelteceğini, hatta yanlış yola giren hakimleri bile düzelteceğini ifade etti. Bu nedenle FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı kinimizi diri tutmak ve bunlarla acımasızca mücadele etmek zorunda olduğumuzu söyleyen Milletvekili Özkaya, bu süreçte üzüntüye ve ümitsizliğe yer olmadığını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi