“Darbeleri önlemek için liyakatı, adaleti ve demokrasiyi kılavuz edinmeliyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, darbelerin demokrasinin katili olduğunu belirterek, “Türkiye’de darbeleri önlemek için liyakatı ve adaleti esas almak demokrasiyi kılavuz edinmek gerekmektedir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında önemli vurgularda bulundu.

DARBELER DEMOKRASİNİN KATİLİDİR

15 Temmuz akşamında TBMM’nin çatısı altında toplanarak milletle birlikte darbeye karşı mücadele ederek darbecilere geçit vermediklerinin önemle altını çizen Köksal, “Darbeler demokrasinin katilidir. Hukuku, adaleti, insan haklarını temel hak ve hürriyetleri askıya alıp ülkeyi geriye götürürler. Türkiye’de bugüne kadar darbelerden en büyük yarayı CHP almıştır birçok Milletvekilimiz yargılanmış ölümle burun buruna gelmiş kütüphanemize kadar dağıtılmıştır. Dün olduğu gibi bugünde darbenin her türlüsünün karşısındayız. 15 Temmuz akşamında da TBMM’nin çatısı altında toplanarak milletimizle birlikte darbeye karşı mücadele ettik darbecilere geçit vermedik.” diye konuştu.

LİYAKAT, ADALET VE DEMOKRASİ ESAS ALINMALI…

“Türkiye’de darbeleri önlemek için liyakatı ve adaleti esas almak demokrasiyi kılavuz edinmek gerekmektedir.”diyen Köksal, “Eğer liyakatı bir kenara koyup AKP’nin geçmişte yaptığı gibi devlet kurumlarını belli bir cemaat vakıf dernek vb. teslim ederseniz böyle bir darbe girişimini tekrar yaşayabiliriz onun için liyakat ve adaleti esas almalıyız işi hak edene vermek ve yargı bağımsızlığını sağlamak en büyük görevimiz olmalıdır.” dedi.

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI HALA AÇIĞA ÇIKARILIP YARGILANMADI

TBMM’ye verdikleri FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasına yönelik araştırma önergelerinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini dile getiren Köksal, “Bugün 15 Temmuz’un darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçtiği halde FETÖ’nün siyasi ayağının hala açığa çıkarılıp yargılanmadığını görmekteyiz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurulan Meclis Araştırma Komisyonunda FETÖ’nün siyasi ayağının doğru dürüst araştırılmadığını komisyonun muhalefet partilerinden gelen talepleri dikkate almadığını dinlenmesi gereken birçok kişiyi dinlemediğini görmekteyiz. Yine TBMM’ye verdiğimiz FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasına yönelik araştırma önergelerimiz AKP ve MHP oylarıyla reddedilmiştir.” ifadelerini kullandı.

FETÖ İLE MÜCADELEDE AKP’DEN SAMİMİYET BEKLİYORUZ

Köksal mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Baktığımızda Pensilvanya’ya gidip FETÖ’nün önünde diz çöküp fotoğraf çektirenler yada referans oldukları hakim savcıların tamamı FETÖ’den ihraç edilenler AKP tarafından vekillikle ödüllendirilirken ev sahibinin banka hesabı Bankasya’da olduğu için mecburen kirasını o bankaya ödemek zorunda olan memur, komşusu ortak internetten Bylock kullanan öğretmen, yeni evliyken sırf eşinin altınları çalınmasın diye Bankasya’daki kasaya bir hafta emanete koyan doktor, 15 Temmuz gecesi köyünde kardeşinin düğünündeyken telefonu köyde çekmediği için terörist muamelesi gören polis ihraç edilip yargılanırken AKP’nin içinde FETÖ ile etle tırnak gibi olup FETÖ’nün “Türkçe Olimpiyatları”nı kaçırmayanlara kürsülerde gelde bu hasret bitsin diye FETÖ’ye methiyeler dizenlere hiçbirşey yapılmamış aksine AKP tarafından Bakanlık, vekillik veya belediye başkanlığıyla ödüllendirilmiştir. Bundan sonra FETÖ ile mücadele konusunda AKP’den samimiyet bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi