"Cumhuriyetimiz, Atatürk ilkeleriyle sonsuza kadar yaşayacak"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Cumhuriyet'in Atatürk ilkeleriyle sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınlandığı kutlama mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin, kuruluşundan buyana dil, din, ırk, mezhep, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeden, insanın özgürce ve kardeşçe yaşayabileceği demokratik bir sistemi hayata geçirmeye çalıştığını ifade etti. 
CUMHURİYETİN KURUCU KADROLARI, DEVLETİN SÜREKLİLİĞİNİ VE MİLLETİN HAYATINI ESAS ALMIŞLARDIR
Milletvekili Köksal, Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarının bütün çabalarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşayacağını dile getirerek,  "Bizler Atamızın bizlere verdiği Cumhuriyeti koruma ve kollama görevini yerine getirmekten hiçbir zaman geri durmayacağız. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar'ın milletvekili olmakla gurur duyuyorum. Türk Milleti'nin varlığı, Cumhuriyet'in kurulma süreci ile doğrudan bağlantılıdır. Cumhuriyet'in kurucu kadroları, dünya malı, makam mevki istekleri yerine devletin sürekliliğini, milletin hayatını esas almıştır." dedi. 
CUMHURİYET YALNIZCA SEÇME SEÇİLME SERBESTLİĞİ DEĞİLDİR
Cumhuriyet rejiminin Türkiye için en doğru kalkınma biçimi olduğunun önemle altını çizen Köksal, "Siyasi anlamda Cumhuriyet, yalnızca seçme ve seçilme serbestliği olarak anlaşılıyor. Bu tanım doğru olmasına rağmen eksiktir. Cumhuriyet, aynı zamanda Hakkari'de doğan vatandaşımız ile Edirne'de doğan vatandaşımızı, Ağrılı vatandaşımız ile İzmirli vatandaşımızı, şehirde yaşayan vatandaşlarımızla köylü vatandaşlarımızı eşit şartlara kavuşturan yönetim biçimidir. Anadolumuzu kalkındıracak en doğru yönetim, Cumhuriyet yönetimidir. Kıymetini bilmek, Cumhuriyet'in faziletlerini anlatmak, boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı. 
6 İLKE OLMAZSA OLMAZ
Köksal açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği 6 ilkenin özelliğine dikkat çekerek, "Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in temelindeki 6 ilkeyi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de tüzüğüne koydurmuştur. Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devletçilik ve Devrimcilik, bu ilkelerdir. Bu ilkelerin birini bile yıpratmak, devletin kurucu iradesini ortadan kaldırmaya teşebbüstür. AKP iktidarında özellikle Devletçilik ve Laiklik ilkeleri ayaklar altına alınmak istenmiştir. Devletin en gözde kurumları yok pahasına satılmıştır. Bunun yanı sıra ülke, başıbozuk cemaat görünümlü terör örgütlerine teslim edilmiştir. Laiklik ilkesinden uzaklaşılmıştır. AKP döneminde kişiye göre değişen adalet terazisi ise Cumhuriyetçilik ilkesine zarar vermiştir." diye konuştu. 
CUMHURİYET'İN KURUCU İRADESİ BU ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR
Milletvekili Köksal, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyecektir. Cumhuriyet'in kurucu iradesi ve Cumhuriyet'in kurucuları, bu ülkenin çimentosu, üzerinde uzlaşma sağlanan, sevgiyle kalp köşkümüzde mukim olan önderlerimizdir. Cumhuriyet Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün ve Cumhuriyet'in tüm kurucu iradesinin hatırlanması gereken bir gündür. Bu duygu ve inançla 97'inci yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadele de şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi