CUMHURİYET MEYDANI'NDA TARİHİ GÜN                  
 
                Darbe girişimine karşı başlatılan demokrasi nöbetinin 24. günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul Yenikapı'da 5 milyon kişinin katıldığı mitingle taçlandı.
 
                Aynı anda ilimizde de Cumhuriyet Meydanı'na toplanan vatandaşlar, tarihi gecede, Milletin iradesine ve demokrasimize göz koyanlara karşı tek yürek oldu.
 
                Yenikapı'daki tarihi mitingle eşzamanlı olarak başlayan 24. demokrasi nöbetine, Vali Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ile Hatice Dudu Özkal, Demokrat Parti Genel Başkanı hemşerimiz Gültekin Uysal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile merkez, ilçe, belde ve köylerden meydana akın eden yaklaşık on bin vatandaş katıldı. Kardeş şehir Hamm Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı Thomas Hunsteger Petermann ve Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı hemşerimiz Fethi Yaşar da ilimize gelerek, demokrasi nöbetinde Afyonkarahisar halkıyla el ele, omuz omuza darbe girişimine tepki gösterdi.
 
                YENİKAPI'DAKİ TARİHİ MİTİNG CANLI YAYINDA İZLENDİ
 
                Bu tarihi güne eksiksiz hazırlanan Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda iki dev ekran, geniş bir platform ve özel ses sistemi kuruldu. Bu sayede meydana toplanan protokol ve vatandaşlar, Yenikapı'daki tarihi mitingi canlı yayın üzerinden takip etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmayla sona eren mitingin ardından Afyonkarahisar Belediyesi'nin organize ettiği programa geçildi. Gecede ilk olarak, Afyonkarahisar Belediyesi Musiki ve Eğitim Merkezi Mehteran Takımı sahne aldı. Kahramanlık marşlarıyla Afyonkarahisar halkını coşturan Mehter Takımı'na iki semazen de eşlik ederek geceye manevi bir ortam kattı. Şükür namazıyla sona eren gecenin en renkli anları havai fişek gösterisi sırasında yaşandı. Yaklaşık 15 dakika aralıksız süren havai fişek gösterisi gökyüzünü renk cümbüşüne çevirdi.
 
                PETERMANN: "ALLAH TÜRKİYE'Yİ VE AFYON'U KORUSUN"
 
                Protokol konuşmalarıyla devam eden programda, siyasi parti il başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Demokrat Parti Genel Başkanı hemşerimiz Gültekin Uysal, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ile Hatice Dudu Özkal ve son olarak Vali Aziz Yıldırım birer konuşma yaparak, darbe girişimini planlayan FETÖ- PDY terör örgütüne tepkilerini dile getirdi. Yapılan konuşmalarda demokrasi şehitleri de bir kez daha rahmetle anıldı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban konuşmasında, demokrasi nöbetine katılan kardeş şehir Hamm Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı Thomas Hunsteger Petermann'a teşekkür ederek, kendisini Afyonkarahisar halkını selamlamak ve konuşma yapmak üzere kürsüye davet etti. Petermann, 15 Temmuz gecesi geç saatlere Türkiye'deki gelişmeleri takip ettiğini belirterek, "O gece, Türkiye'deki demokrasi için titredim. Demokrasiye sahip çıkmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Kardeş şehir olarak ortaklığımızı ve kardeşliğimizi bundan sonra da devam ettireceğiz ve daha sıkı çalışacağız. Allah Türkiye'yi ve Afyon'u korusun" dedi. Büyük alkış alan bu konuşmasının ardından Başkan Çoban'la sarılarak kol kola kürsünden inen Petermann, Türk bayrağı salladı ve Rabia işareti yaptı.
 
                "BELEDİYE PERSONELİ BIKMADAN USANMADAN HİZMET VERDİ"
 
                Başkan Burhanettin Çoban, demokrasi nöbetine destek veren kurumları, firmaları ve işadamlarını bir kez daha unutmadı. İlk teşekkürü Afyonkarahisar Belediyesi personeline eden Başkan Burhanettin Çoban, Belediye personelinin demokrasi nöbetinin ilk gününden bu yana akşam 18.00'dan sabah 07:00'ye kadar bıkmadan usanmadan hizmet verdiğini söyledi. AK Parti İl Başkanlığı'nın bizzat ilk nakdi desteği yapan, Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (AFSİAD) ise en büyük desteği yapan kurumlardan olduğunu belirten Başkan Çoban, AK Parti İl Başkanlığı ve AFSİAD yönetimine ayrı ayrı teşekkür etti.
 
                "DEMOKRASİ NÖBETİNE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR"
 
                Başkan Çoban demokrasi nöbetine destek veren şu firma, kurum ve işadamlarına da ayrıca teşekkür etti: Cumhuriyet Sucukları, İbrahim Mazlum, İkbal Termal, Korel Termal, Ticaret Borsası, Af-Nak, Mustafa Gül, Özlemin Yemek, Beşir Derneği, Derince Süt Ürünleri, Danet, Güral Otel, Hacı Kanat, Yonca Yem, Melih Yurter, Bereket Yemekçilik, Chicky Dürüm, Kale Öğrenci Yurdu, İlim Yayma Cemiyeti, Yeşilay Derneği, MÜSİAD, Oruçoğlu Yağ, Altıntaş Köfte, Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu, Türkmenler Gıda, Söz Marketler, Kızılay Madensuyu, Avşar Madensuyu, Yıldız Holding Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş., AFAD İl Müdürlüğü, Kolaylı Tesisleri, Coşkun Et, Hakan ve Süleyman Kırlıoğlu, Fuar Düğün Salonları, Afyon Muhtarları Derneği, Erhan Tokman, Sağlamlar Beton, Arıcı Meşrubat, Ötken Yapı, Çiftçiler Yağ ve Selçuk Mangal Evi.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi