CUMHURİYET MAHALLESİ 2017’DE SPOR SALONUNA KAVUŞUYOR
 
      Cumhuriyet Mahallesinde yapım çalışmaları devam eden Spor Salonu ve Gençlik Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2017 yılı içerisinde bu tesisin hizmete gireceğini ifade etti.Seçim öncesi vaatlerinden olan Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu ve Gençlik Merkezi arazisinin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun destekleri alındığına dikkat çeken Başkan Çoban; “Çok büyük ihtimalle 2017 yılı Haziran ayında bu tesisimizi Gençlik Merkezi’mizle birlikte açacağız. Cumhuriyet Mahallemiz, etrafında yürüyüş yollarıyla sosyal tesisleriyle spor alanlarıyla 3 bin kişilik bir salonuna kavuşmuş olacak” dedi.
 
TERÖRE RAĞMEN 39 TAKIM KAMP YAPTI
 
Daha önce yapılarak hizmete giren Spor Kompleksi’nin ise ülkemizin ender tesislerinden biri olduğunu dile getiren Başkan Burhanettin Çoban, terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle bu yılki yaz kampını ilimizde geçirmek isteyen tüm ülkelerin rezervasyonlarını iptal ettirdiğini ancak buna rağmen ülkemizin çeşitli liglerinde bulunan 39 takımın burada kamp yaptığını söyledi.
 
 İŞADAMLARINA DESTEK ÇAĞRISI
 
Voleybol ve Basketbol takımlarının son durumları hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Çoban; işadamlarına seslenerek takımlarımıza destek çağrısında bulundu. Başkan Çoban; “Voleybol takımımız bu yıl şampiyon oldu. Basketbol ilk yılında direk bölgesel ligden şimdiki birinci lige çıktı. Voleybol üçüncü ligdeydi ilk yıl şampiyon oldu, ikinci lige çıktı. İki yıl içerisinde de 2. Ligden en üst lige yani Süper Lige şimdiki adıyla Efeler Ligi’ne çıktı. Bu sene Afyonkarahisar’da Fenerbahçe’yi, Halkbank’ı, Beşiktaş’ı, Galatasaray’ı ağırlayacağız. Basketbol Takımımız geçen yıl play-offlara kaldı, bu sene daha iyi bir takım kurduk. İnşallah Belediyemiz ve işadamlarımızla birlikte basketbol ve voleybol takımlarımıza sahip çıkacağız, çıkmalıyız da” diye konuştu
 
 MOTOR DRAG PİSTİ
 
Spor Kompleksinin arkasında Motor Drag pisti için yapım çalışmalarına başladıklarını açıklayan Başkan Çoban, at yarışları pistini de Organize Sanayi Bölgesinde bir alana yaptıklarını ifade etti.
 
 KAPALI SPOR SALONU NBA STANDARTLARINDA
 
Afyon tarihinde Belediye olarak ilk defa Kapalı Spor Salonu yaptıklarını söyleyen Başkan Çoban; bu salonunun zemininin Türkiye’de sadece beş yada altı yerde olduğunu ve NBA standartlarında yapıldığını söyledi. Başkan Çoban salonda soyun kabinlerinin yanı sıra Fitness salonun da bulunduğunu sözlerine ekledi.
 
Editör: Haber Merkezi