"Cumhuriyet'in kurucu iradesi bu ülkenin çimentosudur"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Cumhuriyet'in Atatürk ilkeleriyle sonsuza kadar yaşayacağını söyleyerek, "Cumhuriyet'in kurucu iradesi ve Cumhuriyet'in kurucuları, bu ülkenin çimentosu, üzerinde uzlaşma sağlanan, sevgiyle kalp köşkümüzde mukim olan önderlerimizdir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımlandığı kutlama mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin, kuruluşundan buyana dil, din, ırk, mezhep, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeden, insanın özgürce ve kardeşçe yaşayabileceği demokratik bir sistemi hayata geçirmeye çalıştığını söyledi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞAYACAK

Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarının bütün çabalarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşayacağını belirten Milletvekili Köksal, "Bizler Atamızın bizlere verdiği Cumhuriyeti koruma ve kollama görevini yerine getirmekten hiçbir zaman geri durmayacağız. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar'ın milletvekili olmakla gurur duyuyorum. Türk Milleti'nin varlığı, Cumhuriyet'in kurulma süreci ile doğrudan bağlantılıdır. Cumhuriyet'in kurucu kadroları, dünya malı, makam mevki istekleri yerine devletin sürekliliğini, milletin hayatını esas almıştır." diye konuştu.

CUMHURİYET'İN FAZİLETLERİNİ ANLATMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Köksal, Cumhuriyet rejiminin Türkiye için en doğru kalkınma biçimi olduğunu ifade ederek, "Siyasi anlamda Cumhuriyet, yalnızca seçme ve seçilme serbestliği olarak anlaşılıyor. Bu tanım doğru olmasına rağmen eksiktir. Cumhuriyet, aynı zamanda Hakkari'de doğan vatandaşımız ile Edirne'de doğan vatandaşımızı, Ağrılı vatandaşımız ile İzmirli vatandaşımızı, şehirde yaşayan vatandaşlarımızla köylü vatandaşlarımızı eşit şartlara kavuşturan yönetim biçimidir. Anadolumuzu kalkındıracak en doğru yönetim, Cumhuriyet yönetimidir. Kıymetini bilmek, Cumhuriyet'in faziletlerini anlatmak, boynumuzun borcudur." dedi.

6 İLKE OLMAZSA OLMAZ…

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği 6 ilkenin özelliğine dikkat çeken Köksal, "Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in temelindeki 6 ilkeyi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de tüzüğüne koydurmuştur. Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devletçilik ve Devrimcilik, bu ilkelerdir. Bu ilkelerin birini bile yıpratmak, devletin kurucu iradesini ortadan kaldırmaya teşebbüstür. AKP iktidarında özellikle Devletçilik ve Laiklik ilkeleri ayaklar altına alınmak istenmiştir. Devletin en gözde kurumları yok pahasına satılmıştır. Bunun yanı sıra ülke, başıbozuk cemaat görünümlü terör örgütlerine teslim edilmiştir, bu cemaat görünümlü terör örgütleri için 'Ne istediniz de vermedik' itirafında bulunulmuştur. Laiklik ilkesinden uzaklaşılmıştır. AKP döneminde kişiye göre değişen adalet terazisi ise Cumhuriyetçilik ilkesine zarar vermiştir." şeklinde konuştu.

ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ YOLDA İLERLEYECEĞİZ

Türkiye Cumhuriyeti'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyeceğini dile getiren Köksal, "Türkiye Cumhuriyeti Atatürk'ün ilkelerine bağlı kalarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Cumhuriyet'in kurucu iradesi, sadece 15 Temmuz 2016'daki gibi hain FETÖ'cülerin darbe girişiminde hatırlanacak bir kavram değildir. Cumhuriyet'in kurucu iradesi ve Cumhuriyet'in kurucuları, bu ülkenin çimentosu, üzerinde uzlaşma sağlanan, sevgiyle kalp köşkümüzde mukim olan önderlerimizdir. Cumhuriyet Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün ve Cumhuriyet'in tüm kurucu iradesinin hatırlanması gereken bir gündür. Bu duygu ve inançla 96. yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadele de şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi