Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Filistin için sokakta

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez’in talimatıyla 81 İl Kent meydanında Filistin’de yapılan katliama karşı bugün saat 11:00’da basın açıklaması gerçekleştirildi. İlimiz Merkez PTT Önünde Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığınca düzenlenen basın açıklamasına İl Kadın Kolları Başkanı Şenay Sarman, Emirdağ İlçe Başkanı Recep Özer, Bayat İlçe Başkanı Mehmet Ali Üstün, İhsaniye İlçe Başkanı Halil Ceylan, Sinanpaşa İlçe Başkanı Harun Güner, Çobanlar İlçe Başkanı Beytullah Duman, Çay İlçe Başkanı Ali Selvi, Merkez İlçe Başkanı Vedat sever, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Milletvekili Aday Adayı Mehmet Kemal Demirkırkan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Başkanı Savaş Erdoğan konuşmasında:

“ Filistin’de yaşananlar büyük bir katliam, bir insanlık dramıdır. Binlerce masum Filistin’linin yaralandığı, 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Bu dramın en önemli sebebi Filistin sorununun çözümsüzlüğü, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur. Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır. İsrail, Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek sorunu çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD Büyükelçilik binasının, İsrail Devleti’nin yetmişinci kuruluş yıldönümünde Kudüs’te açılmış olması büyük bir provokasyondur. ABD’yi bu yanlış politikasını terk etmeye; İsrail’i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Filistin sorununun çözüm zemininin başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde 1967 sınırına göre kurulmuş egemen Filistin Devleti ile İsrail’in güvenlikli sınırlar içinde yan yana barış içinde yaşaması olduğunu vurguluyoruz.

ABD ve İsrail’in yanlış politikalarına karşı tüm dünyadan yükselen kınama mesajları somut bir sonuç doğurmamaktadır. Filistin halkının yaşadığı insani dram devam ediyor. AKP’nin yıllardır uyguladığı politikaların İsrail üzerinde hiçbir caydırıcı etkisi olmamaktadır. Ayrıca iktidar, bir yandan ABD’nin Ortadoğu politikalarını kınarken diğer yandan Suriye’nin ABD tarafından bombalanmasına alkış tutmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi tarihi misyonu gereği her dönem Filistin halkının yanında durmuştur. Geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Türkiye Temsilciliği Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında açılmış, Bülent Ecevit ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanları Filistin davasının sadık bir destekçisi olmuştur. Bugün de Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır. Filistin halkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur.

Bugün Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı en güçlü bir şekilde hayata geçirmeliyiz. İsrail katliamcı politikalarını sürdürdüğü ve Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimleri genişletildiği müddetçe uluslar arası planda tecrit edilmelidir. Bir kere daha ABD ve İsrail’i güçlü bir şekilde kınıyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet diliyoruz.

Kahrolsun ABD ve İsrail,

Kahrolsun Emperyalist ve işbirlikçileri,

Kahrolsun Irak’a da 1.5 Milyon müslümanı katleden anlayış,

Kahrolsun, yerin dibine batsın ABD askerlerine dua eden zihniyet,

Kahrolsun Miraç Kandili gecesi Suriye’nin vurulmasını alkışlayan anlayış,

Kahrolsun Mısır’ın Yemen’in, Irak’ın, Fas’ın, Libya’nın, Suriye’nin Ortadoğu ülkelerinin toprak bütünlüğünü bozan ve insanları katleden zihniyet.

Son olarak tüm halkımızın mübarek ramazan ayını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim “

Editör: Haber Merkezi