CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
 Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’dan başlayıp, İzmir’de denize dökülerek noktalanan ve Lozan’da biçimlenen, milli varlığı sona ermiş sayılan büyük bir milletin, istiklalini kazanmak için çoluğu-çocuğu, genci-yaşlısı, kadını-kızı ve askeriyle verdikleri büyük mücadelelerin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89. yıldönümünü kutlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz.
Cumhuriyet bayrağının göklerde dalgalanmaya başlaması Türk Milleti’nin her ne koşul altında olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğini belgelemiş, böylece, aklın ve bilimin üstünlüğünü benimseyen, özgürce düşünebilen, kararlarını bağımsız ve sorumluluk bilinci içinde verebilen yetkin bireylerden oluşan bir toplum yaratılmıştır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir.
Unutulmamalıdır ki, Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Büyük Türk Milleti sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir.
Milli Mücadele’nin tohumlarının atıldığı, Atamızın gösterdiği ‘Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle değil, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır. Yeni Türkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktır. Fakat yeni Türkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktır.
Cumhuriyetin 89. yıldönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyoruz.
Afyon Zafer
 
Editör: Haber Merkezi