CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Bugün Cumhuriyetin ilan edilişinin 92. yıldönümünü kutlamanın heyecanını, mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Cumhuriyet, işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken aziz milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip büyük bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur.

 Bu, Cumhuriyetin sonsuza kadar varlığının en önemli güvencesidir. Ülkemizin mutluluğu ve refahı, milletimizin her ferdinin eşit imkân ve fırsatlardan yararlanması için anlayış birliği içinde gayret gösterilmesinin önemi giderek artmaktadır.

Cumhuriyetimiz, hukukun üstünlüğüne dayalı, hak ve özgürlüklerle ilgili sıkıntıların ortadan kalktığı, bireyin hedef alındığı ileri demokrasi olma yolunda çok ciddi mesafeler kaydetmiştir. İnsani değerlere önem veren, milletin kendi kendini yönettiği, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik, laik bir yönetim şekli olan Cumhuriyetle birlikte her alanda büyük gelişmeler sağlanarak çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda hızla ilerlenmektedir.

Bütün millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak, çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.

 Bugün Türkiye Cumhuriyeti, etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere, küresel ekonomik krizlere rağmen, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesinde istikrar ve huzurun merkezi haline gelmiştir.

Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.

 İnsanımızın her bakımdan mutlu olduğu, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için tarihte olduğu gibi günümüzde de sadakat ve tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Ülkemizi, 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yaşında dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için üzerimize düşeni yapacağız.

Türk halkı, bugünlere nasıl gelindiğini unutmayacaktır. Şanlı tarihimize, milli benliğimize sahip çıkacak, çağdaş uygarlık hedefine ulaşmada kararlı biçimde yürümeye devam edecektir. Şanlı Bayrağımızın dalgalandığı bu topraklarda yaşamak hepimiz için bir onurdur, gururdur.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyoruz.

AFYON ZAFER

Editör: Haber Merkezi